tiistai 31. heinäkuuta 2018

Ojankorpihillan aika.

Son nyt hillampoiminan aika heppeimmillää Naruskan tasala. Hellevarotukset kannattee ottaa vakavasti, kullähtee korpijänkijä tallaamaan. Ninko sanottu, avosoile ei ainakhan Ukkaa ja Mummua saa enerkijata tuhulaamaan. Sielon tyhyjää täynä.

Kartat essiin ja pikkupurovvarsija sieltä ettimään. Ja niiltä hillaa ettimään. Sielon tyhyjijä välikköjä, mutta sitten sattuu ennempitkää kohale aari taippari, joilta isoja marjoja kerttyy nopijasti. Ja laatu on ykköstä.

Taivassalolaiset laskeutu Naruskale eilen. Son varma merkki, että hilla alakaa olleen poimintavirreesä.

Tuoson vielä kuvat sennäkösestä korpimaisemasta, mistä net hillat näiläperilä löytyy. Ja Sorsa-Takkaselekätasalla ompuolet kypsää, mutta net loputkikkypsyy viikosa, kuhhellevarotukset pyssyy voimasa. Tuntsalle pohojosempaan parivviikompäästä.

Tukikohan paras hillapaikka tällähetkelä on pakastin. Sielon jokukymmenenkilloo viimevvuotista tallesa, jotenka ei välttämäti tartte helteeseen ittijään kiusaamaan lähtee. Net, jokka lähtee, kannattee muistaa ottaa juotavata matkaan. Tai voi sitä korpipurostaki kämmensilimästä ryypätä. Hillapaikalta.

Tukikohasta tottapuhumissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Totta puhuu Ukka, kun varoittaa Poimijoita Helteestä, mutta ken Hillaa kaipaa, se varmasti myös töitä Helteessä paiskii ja vielä kerran Onnea Aarnille, Kalamiehenalulle!

    VastaaPoista