lauantai 14. heinäkuuta 2018

Huono, huono hillanäkymä 2018 Naruskalla.

Nyt alakaa muutaman jänkäkierroksejjäläkiin aukeemaan hillatilanne. Ei hääviltä näytä. Josei niitä aukeile ja mettäsemmile jängille tule, nin jälelejjää vain korpihillat. Ja näin se alakaa näyttään. Ja korpihilloille ei muutamaavviikkoon tartte kenekään alakaa, net ei varmasti ennen elokuumpuoltavällii kerättävisä ole.

Kävimmä kahela semmosela paikala tälleaamuva, että net oli viimovuona keltasennaan marjaa. Vuojet ei veljekset ole sanotaa, eikä se kaukana oikeesta ole. Tällevuotta on tyhyjä suo niisä paikoisa, joilta viimovuona satova korjattii.

Äkkiseltäälluulis, että nämät helteet viimesevviikon aikana olis jo harvamettäsen jängän harvat hillat laittannu kypsyyn, mutta net kymmene raakiletta, jotka hehtaarila olit näkösällä, ei ole kypsijä lähelläkkään. Ninko kuvista tältäaamuva jokkainennäkkee.


Tänne on tulluppaljon tievusteluja hillatilanteesta. Ei voi kehuva. Vielä on korkijat korpijängät ja Tuntsajjängät kattomati, mutta eikhän se muutamasaviikosa selevijä, onko sieläkään mittään.

Muutamat suunat on tänneppäin kerrottu tyhyjiks. Kainuu, Pudasjärvenseutu, Posijo, Ranuva, Oulunseutu. Eli Naruska ei ainuva hillatompaikka taija olla.

Tukikohasta muihimmarjoihi turvautumissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti