torstai 28. toukokuuta 2015

Alakurtilla uusija korppurinkelikauppoja...

Ukan pitikävästä Alakurtilla allekirjottelemasa muutama puusavottapapperi juhannusreissuva varten. Kahelleenha myö Alapomatiaksen kanssa sielä pyörähettiin päiväseltää.

Oli sielä katuvilinäsä ja kauppajonoisa muutamija sotaherroja ja rouviaki, mutta ei sielä ihankaa varmasti semmosija määrijä mittään ole, ninko Suomesa uutisoijjaan.

Kauppoja oli tullu lissää talavelliseen reissuun verrate, mutta enempi putiikkeja oli aikanaan sillon, ku sotilaskyllää oltiin perustelemasa.

Eelleen Ukka on ihavvarma, että meitin kaupat ei myy niihhyvijä pikkurinkelijä ja uunikuivattuja korppuja, mitä Kurtilta saa ostella. Vieläku sais ostaa savustetu sijanpään ja sen tuuva kotijo, nin olispa evästä. Lihatiskistä joutuu kuiten nykysäänöilä käveleen pystysäpäin ohitte. Vilikuilemata.


Tuntsajojen sillalta pysty hyvi päätteleen, että Tuntsa ovvielä jonkuvverra tuluvasa, mutta ei pahasti. Kesäkuusa jos ei saja ninko toukokuusa täälä, nin kesävetteen ehtii Tuntsa juhannukseks.Viimevuojen syksykesästä oli asvalttitieki jatkunu siihemmalliin, että ennää puuttuu päällysteet viijentoista kilometrimmatkalta. Valamiiks kussaavat, nin tarttee vieraila usijammin Kurtila, joseivät laita puomija kiinne.


Tää alimmaine kuva on Nurmitunturimpäältä.

Tukikohasta kessää ja kalareisuva oottelemisiin tähä.

2 kommenttia:

  1. Naruska here we come. Road trip start 21.00 29.5.2015

    Pori-naruska

    VastaaPoista
  2. Ja sallatunturissa noin kello 08.00 ja naruskalla koin kello 13.00. Ai että kun mieli taas täällä lepää. Luultavasti huomenna poiketaan tukikohassa kyläsille.

    VastaaPoista