sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Parikymppinen joulupuu rakenteilla.

Eipä taija Ukan kannattaa joulukuusenviljelijäks alakaa. Tukikohan tontti on nimittäin rehevimmästä päästä kasvualuetta täällä Naruskan suunnilla, mutta huonekorkeen kuusen kasvattamiseen menee ajantynkää rapija äänestysikäsen aikasen ikä.

Ukka ruotasi uutukaisella tikkisahalla muutamalla veolla kevyen harvennushakkuun maantien ja Tukikohan välisestä metiköstä. Kuusi mahtuu korkeuvestaan normihuoneeseen, jonka korkeus kylläkin on epänormaali, eli kolomejapuolmetriä.

Eipä tuota ennenkään ole tarvinnu varastaa, eikä nytkään, vaikka hiukka hämärisä olosuhteissa sai etumetikössä nelivitosen jäläkiä kuuskytäsenttiseen lummeen jättää. Arveleisin pysyneeni omalla tontilla...tulukoot vaikka seurakunnan palavelijat syynäämään, niinko sillon, kun Ukka kultaa etti.


Huomenissa Ukka latasee alumiinitikkaat joulunärreen viereen pystöön, nin lapsenlapsoset ketterät saapi kiipeillä tähän harvahkoon puunuorukaiseen hiukan koristuksia. Ei vaineskaan, tiukkaa tavaraa ja riittävän tiukassa oksiakin, koska Ukka on sen itte valinnu. Täplän kanssa.

Tukikohasta närreensulattelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti