tiistai 24. joulukuuta 2013

Joulu ei joululta tunnu, jos ei...

- Jos ei ole lumi maassa, sanoi Anoppi, joka on lähelle sata joulua katsonut. Naruskalle kun matkustaa, niin lunta löytyy satavarmasti.

- Jos ei saa Joulupukilta kosketusnäyttöpuhelinta, jota on toivonut nimpaljon, että riittää. Näin tuumi Hallahelinä, jonka toiveet tietenkin toteutuivat. Ja Joulu tuntuu nyt siltä, miltä pitääkin. Pikkusormet kosketusnäytöllä vipottaa.

- Jos ei kerran vuodessa saa aitoa lanttulaatikkoa kaikilla jouluruokailuilla viikon ajan, niin eipä tiedä joulua eläneensä. Näin uhosi Mummeli. Ja uskottava on, niin vakuuttavasti lausunto sieltä tuli.

- Jos kunnollinen etuottiressi Joulun ihan alla puuttuu, niin ei Joulukaan joululta voi tuntua. Nämä sattuvat sanat lausui vävypoika Sami, joka vakuudeksi kertoi pakanneensa pikkuautoonsa Keminmaalta kattoa myöten lahjaroinaa ainakin sata kiloa pesueen lisäksi. Paluumatkalle on tiedossa lahjapainoa noin kolmisensataa kiloa. Sekin varovaisen arvion mukaan.

- Jos riisipuuro ja sekametelisoppa lautasella ei aattona kuule Joulurauhan julistusta ja kuule ja näe Porilaisten marssin soittajan pamauttelevan metrin halkaisijaltaan olevia vaskipeltilevyjä vastakkain oikialla kohtaa, niin ei joulua ole, eikä tule. Tämän sanoi Kasperi, eikä ole äänenpainonsa perusteella syytä epäillä, etteikö asia sanotulla tapaa olisi.

- Jos ei suku ole läjässä, niin ei Joulu ole Joulu. Sitä mieltä oli ja on tytär Kati, joka läjässäolemisella ei tarkoita kuin sitä, että kaikki lähimmät perheenjäsenet ovat koossa yksien seinien sisällä. Siitä se oikea Joulu syntyy.

- Jos ei evväänä ole isän luomupalavilihhaa ja hernetuuvinkia pikkuripausta lautasella, niin huono on semmoinen Joulu, oikeen huono, huono, huono. Nyt on taas hyvä Joulu, kun sai lihhaa ja tuuvinkia, niinko pitikin, sanaili Venla. Eikä Venla ruukaa valehella.

- Jos ei tule kahta autorattaa, kun kahteen paikkaan on jätetty Joulupukille kirjeet, joilla asia on esitetty ja seleväksi tehty. Ja Joulu tuli, kun Naruskan Joulupukki kanteli molemmissa kainaloissa heleskutinmoiset lootat uutta ja retroautorattaa, loihe lausumaan pitkän miettimisen jäläkiin Loimu, viisvee.


- Jos ei sekakuorossa saa laulaa Joulupukille tuliaisiks ja lähtiäisiks Tip Tap Tip Tap, Tipetipetiptap, niin Ukalle ei Joulua tule. Taas tuli. Pukki ja laulua sekakuorossa.

Tätä on Joulu, kun sitä syönnin päälle kaikilta pitkän päivällispöyvän ääressä kertomaan kehoteltiin.



Tukikohasta kaikille Hyvää ja Rauhallista Joulua toivotellen tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti