perjantai 27. joulukuuta 2013

Kattilahuoneessa jytis ja paukku.

Lähes tauvotta joulunpyhät yötä päivää kuulu pannuhuoneen suunnilta aivan helevetinmoinen työstövälineitten meteli. Peltiovi oli tiukasti säpissä ja iso pahvilappu maalarinteipillä ilimotti, että pääsy kielletty.

Kolomantena päivänä alako kellarin ja yläkerrran väliä rampata enempi ja vähempi valakosella maalilla ittiään töhrineitä maalimiehijä.

Sitten kuulu takoäänijä, millon matalampaa, millon kimiämpää.

Tänä aamuna salaisuuvet alako paljastuun, kun Sami ja Kasperi kanniskelivat  yläkertaan issoon salliin näytille valakosen puulootan. Ei olis uskonu, että vävypoijjan ja oman poijjan suunnittelemana ja vielä totteuttamanakin synty tuommonen.

Selityksen makua oli, kun poijjaat kertoili, että piti tehhä Kasperin uuteen huusholliin omilla mittoloilla olohuoneen pöytä, kun sopivata arkkuva ei joulupukki tuonnu, vaikka sille nin oli kirjootettu.

Sinne net Venla ja Kasperi löi arkun Voresterin peräpaksiin ja lähtit ehtoopäivällä tyhjenteleen Kasperin vanhaa kämppää viimesistä rojuista, joita toisella käjellä siirrellään uuteen osotteeseen Rovaniemen kaupungisa.

Kattokaa vaikka itte, niin Ukan piilevät puusepätaijot näkkyy tevoksesa.Tuli tuosa mieleen, että metriä pitemmän samanlaisen lootan lauvasta tehtynä Ukka meinas ostaa Jyväskylästä muutamasta kaupasta. Sen oli tehny vaiko suunnitellu joku ratija ja hintaa lootalla oli vaatimattomat kakstuhattaviissattaa eeroo. Vielen ostanu.

Tämä Kasperin arkkupöytä täytellään kuulemma semmosella roinalla, joka halutaan olohuoneesta näkymättömmiin.

Tukikohasta pitempää lootaa suunnittelemisiin tähä.

2 kommenttia:

  1. Joo, ei huono. Ja ihan ilimeisen hieno ja kalustoon sopiva olohuoneen pöytä Kasperin uuvessa huushollissa. Raakalauta on jotenki vaihteeks silimälle sopivampaa kuin höylätyt. Ukkakin taitaa tilata raakalauvasta parimetrisen, niinko entisessä villillännenelokuvasa...

    VastaaPoista