maanantai 2. joulukuuta 2013

Arktisten olojen tuulimittari.

Eipä tainnu Ameriikasta lähtiessään tämä PeetBrosin tuulimittari tietää, minkälaisiin siperiankainalo-olosuhteisiin täällä Naruskalla joutuu. Lämpötilavaihtelut ovat nuille mittausvälineille yleensäkin hankalia, mutta tuulimittarille erityisesti, kun sille ei ole lämmityslaitetta.

Tuolla sääfoorumilla on yhdellä sääaseman omistajalla kokeilussa muovin käsittelyyn tarkoitettua erikoisainetta, josta Ukka taisi taka-aikoina jotain mainita. Vielä en ole saanut aikaiseksi sitä kuin yrittää tilata, kun tekee mieli kuunnella, miten "Teutari" omalla asemallaan kokeiluissaan onnistuu. Hänen asemansa vain sattuu olemaan rämpsykelialueella etelässä, joten pakkaskelien vaikutuksesta käsiteltyihin muovipintoihin ei vielä kokemusta ole.

Tosipuheessa Ukka oli jo kertaalleen mömmöä tilaamassa, mutta nettikaupanteko ei ottanut onnistuakseen, kun tämä ulkomaalainen nettifirma ei pitänyt mahdollisena lähettää tavaraa johonkin sellaiseen osoitteeseen, jonka nimi on Naruska. Kauppa jäi näin syntymättä.

Olikohan se toissapäivän aamuhämärä, kun tuulimittaria piti käydä hellin hanskoin hiukan putsaamassa, kun pyörimisessä taas kerran oli ongelmia. Arktisen näköiseksi ne vehkeet ulkona menevät ainakin silloin, kun olot oikeasti ovat ainakin lähellä arktisia. Sopiva pakkanen ja kosteus ja lämpötilan humpaaminen saavat aikaan kuvan mukaisen tilanteen, johon ei auta kuin ihmisen apu...


Tukikohasta keskiviikon plussakeliä ootelemisiin tähän, kun nyt on -23 varjossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti