sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Vanhat kalsaritko tuulimittariks?

Ukan sääasema on nyt rikki. Ei ihan palasina kaikki, mutta tuulimittari on sökösökösöö. Onhan se tuolla antennitolopan päässä moitteettomasti vuodesta 2009 pyörinytkin ja sillä on takanaan kierros jos toinenkin. Nyt se on kuitenkin tullut tiensä päähän, kuten etiäinen jo olikin. Eilen asia varmistui, kun mittari ei suostunut pyörähtämään, vaikka Ukka pieksi sitä kesäonkivavalla. Päädyimme Kasperin kanssa kaatamaan koko tolpan mittareineen, että päästiin tekemään niitä kuuluisia diagnooseja.Tuulimittarin lämpövastus on ottanut ja ylikuumentunut. Laakerointi on sulanut ja piste. Syytä ei Ukka osaa sanoa, eikä ole tarpeenkaan. Uusi samanlainen tuli tilattua netin kautta pikatoimituksena suoraan PeetBrosin tehtaalta.

Lumilukemat, lämpötila, ilmanpaine ja ilmankosteus saadaan edelleen mitattua Ukan sääasemalta, mutta tuulilukemat ja siitä laskettava hyytävyyslukema ovat nyt arvioiden varassa, kuten Ukan kellonaika on ollut kahdeksisen vuotta.

Lumisateen lennosta vaakatasossa nyt talvisena sunnuntaiaamuna pystyy pestyjen ikkunoiden läpi päättelemään, että jostain ilmansuunnasta tuulee. Ja kovanlaisesti. Kolme inhimillistä mittaria tulee sääoloista varmaankin puoleen päivään mennessä kertomaan, kun viimeiseltä teerenkuvapyyntireissultaan palaavat.

Viimeisiä teerentäkkiä sisätiloissa tyynessä ja tyynenä oottelemisiin Tukikohasta tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti