maanantai 21. lokakuuta 2013

Teeri monena.

Tekrikannat Naruskalla ovat erinomaiset. Kaikkialla Sallassa ei välttämättä ole niin, kun kuuntelee Etelä-Sallassa metsällä käyneitä paikkallisia metsämiehiä. Teeret mitä ilmeisimmin ovat siellä, missä marjatkin onnistuvat edes jollain prosentilla. Naruskallahan esimerkiksi mustikkaa oli ja on kohtuulisesti pohjoisrinteillä korkealla. Etelä-Salla sai huonomman marjasadon, joka näkynee myös lintukannoissa.

Käväisimme Mummelin kanssa tänään Tenniöjokivarressa pälyilemässä muutamaa tuttavan mökkiä ja tutkimassa myös mahdollisia tuulenkaatoja tuttavan tontilla. Kunnossa olivat paikat. Menomatkalla ei ollut eläinhavaintoja, mutta jopa oli tekritokka laskeutunut metsäautotielle sillä välin, kun ajelimme hiukan edempänä.Nämä teeret saivat yksi kerrallaan juoksennella automme edestä metsän siimekseen. Alakuvassa oleva ukkoteeri menetti nahkansa Tukikohdan keittiön pöydällä sunnuntaina. Sen riisui höyhenpuvusta muuan viehättävä neitonen Kasperin opastuksella. Tämä tekri ilmestyi Tukikohdan ulkovaraston räystään alle riippumaan lauantain aamumetsästysreissulta. Vain yksi poistettiin joukosta, jossa oli lennellyt useampi kymmenen teertä, joten on niitä. Rapia viikko on vielä pyyntiaikaa lokakuun loppuun.


Pienriistan lisäksi Sallassa kaatuu hyvään tahtiin myös suurriistaa. Karhuja kaadettiin viikonloppuna kaksi kappaletta. Kallelassa majoituksessa ollut isä-poikapari kaatoi myös pari lupahirveään Sallan Yhteismetsän alueelta. Hirviä on tässä Tukikohdan lähialueella Politiman ympäristössä ilmeisen runsaasti.

Tästä päivästä ei eiliseen verrattuna uskoisi, että samassa paikassa eletään. Lumisade ja myrskytuuli kun viime yönä laantuivat, niin tämän päivän ajan paisteli aurinkoarmas vuorostaan pilvettömältä taivaalta.

Hienoa ja vaihtelevaa syksytalvea, josta soisi useammankin ymmärtävän tulla tänne nauttimaan...

Tukikohasta lämpeneviä kelejä loppuviikolle odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti