torstai 17. lokakuuta 2013

Pakkanen kiristyy - eläinten ruokintatahti sen mukana.

Kotieläinten ja metsän eläinten ruokinta Tukikohdan pihapiirissä seurailee tavan mukaisesti säiden kylmenemistä. Rihlan ruoka-annokset suurenevat ja lintulaudan antimet hoidellaan myös.

Lintulaudalla vierailevat paitsi talitiaiset, hömötiaiset ja sinitiaiset, myös närhi. Närhi vetelee nokkaansa melkoisia pähkinämääriä tinttien nokan edestä, mutta se saa ottaa lintulaudalta osansa. Tänään närhen ruokalistalla olivat myös sämpylät, jotka närhi selvitti muutamassa minuutissa omiin piilopaikkoihinsa takapihan kaivonkannen päältä. Tiaiset piilottelevat pähkinäsatsejaan halkokatoksen pinonrakoihin. Näyttipä yksi tiainen tunkevan siemeniä Mummelin Subarun pakoputkeenkin.Sallan kirkonkylällä oli Naruskaa kylmempää viime yönä. Taisi lukema siellä olla 15,3 miinusastetta. Naruskalla oli parisen astetta lauhempaa. Nyt ehtoolla Naruskalla liikutaan taas -12:n ja -14:n asteen tietämissä, eli pakkasennätystä hipoo.

Laitelkaapa lintulautanne kuntoon, koska talvi ottaa koko Suomen kynsiinsä. Ja lintuja pitää ruokkia. Ne palkitsevat ruokkijansa mukavalla ikkunanäkymällä...

Tukikohasta linnunsiemenkaupan säkkiosastolle suunnistamisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti