torstai 3. toukokuuta 2012

Töyhtöpeipponen bongattu.

Taitavat olla nämä tämän kevään muuttolintuset käyneet etelänmatkoillaan somistautumassa paikallisella kampaajalla. Tämän lumisateisen päivän ajan on lintulaudan ympäristössä näyttäytynyt Töyhtöpeipponen. Se ei ole niin erikoisen näköinen tipi kuin Teeritiainen, jonka pari lintubongaria bongasi taannoin Sallan kirkonkylällä. Taisin siitä joskus täällä kertoillakin.

Tästä töyhtöpäästä Mummeli sai tietenkin napattua kuvatuksen. Itse asiassa saattaa olla niinkin, että tipi tässä kuvassa istuskelee niska tuuleen päin. Täällä on nimittäin tuullut koko päivän semmoisia pikkupuuskia lumisateen ja selkeämmän jakson väleissä.


Lumireutaleita tuli normaaliin toukokuiseen tapaan tänään muutaman minuutin ajan niin, että Ukan amerikanrauta lähes naamioitui pihamaalla, kun sulalillingit pihahiekat muuttuivat muutamassa minuutissa puhtoisen valkoisiksi. Vesimittari keräsi parhaimmillaan kolmessa minuutissa millin vettä, eli lumena noin sentin. Viikonkaan kun sataisi semmoista vauhtia, niin Linko-Jarkko tekisi taas tilin.
Toukotöiden aloittamisesta ja hillan kukinnan onnistumisesta Ukka ei vielä ihan satavarmoja ennusteita pysty laatimaan. Tai laatimaan pystyy, mutta tässä vaiheessa voi sanoa mitä vaan. Kuten aina. Sen pystyy sanomaan, että hilla ei vielä kuki.

Västäräkkiä ja pääskystä odottelemisiin Tukikohasta tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti