maanantai 7. toukokuuta 2012

Eijjoota joutuu enimmäkseen myymään.

Onkohan viime päivinä selkiintynyt ihmisten lomakalenterit jollekin mallille, kun mökkiviikkoja saisi myydä molemmilla käsillä. Vuan kun ei ole myytävää, eli eijjoon puolella on Kallelan myyntikalenteri. No, jos oikein tarkasti kalenteria kesäkuulta katsoo, niin Juhannuksen alla kesäkuun puolivälissä 10.-20.6.2012 on vapaa väli. Siinä oli vain kolme päivää ensteks, mutta viikon peruutuspätkä lisäsi päivien määrän kymmeneksi.

Naruskan kevät kun on myöhässä, niin noihin aikoihin kesäkuussa saattaa Naruskajoki vielä olla villissä tulvassa, joka haittaa jos ei muuta, niin kalastamista. Tulvajoki, huono joki. Voihan sitä toki muutakin täällä harrastaa kuin kalastamista. Mieleen Ukalle tulee ainakin korvasienien kerääminen. Nethän tosin rysselinherrat aikovat kieltää koko korviksien keruun, mutta niitä ukaaseja ei täällä noudateta. On se korvasieni niin helevetin hyvä ruokasieni, että alta pois.

Muitapa ajankohtia Kallelan varauskalenterista ei sitten löydykään, ellei joku joudu syystä tai toisesta varaustaan perumaan. Toivottavasti niin ei kenellekään käy. Varauskirjan mariginaaleissa on siellä täällä onnenonkijoiden nimiä, jotka täyttävät Kallelan, jos joku jättää Naruskakäynnin tahtomattaan väliin.

Mummeli kaiveli kuva-arkistostaan kesäisemmän kuvan Kallelasta. Näinä päivinä jos Kallelasta mainoskuvan käy näppäämässä, niin kuva on pelkkä lunta. Sitä on maassa ja saattaa olla ilmassakin, kun kohilleen osuu.

Tutkikaapas kalentereitanne. Kesäkuu saattaa olla ihan mellevää aikaa täällä varsinkin, jos tämä kevät kääntyisi normaaliin aikatauluunsa. Nyt laahataan pari viikkoa myöhässä, eikä se tätä menoa mitään kiinni saa. Räntää jos räimii, niin lumet ei kesken lopu. Näillä mennään. Kaikki käy.Tukikohasta keväästä ja kesästä haaveillessa tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti