tiistai 8. toukokuuta 2012

Lätkää paremman puutteessa.

Ukalla on tässä meneillään laajakaistayhteyksien kokeilujakso. Kuten tiedossa on, Naruska kuuluu maailman tai ainakin Euroopan, tai ainakin Suomen tai ainakin Sallan parhaisiin nettiyhteyskyliin tällä hetkellä. Mummeli tyrkytti Ukalle kahden viikon kisamatkaa Helsinkiin katsomaan lätkän mömmökisoja, mutta Ukka päätti rakentaa kotikatsomon kotio. Sehän ei ole vaikeaa, kun on nuo nettiyhteydet jonniinlaisessa kunnossa.

Laskeskelin, että kannattaa sitä maksaa 50 centtiä per ottelu MTV3 Katsomon kautta mieluummin kuin matkustaa Helsingin kiusauksiin minimissään 150 €uroa per ottelu. Kotona pelit pyörii kuin isommissakin piireissä, kun rikikuvvaa pystyy tiiraamaan tuommoselta 52 tuuman seinäkankaalta. Ja jos ei jaksa silimiään pyörittää niin laajalla alueella, niin voihan vaihdella telekkarista toiseen tai kattella vaihtelun vuoksi vaikka tietokonenäytöltä. En tiijä, mikä yhessä ottelussa koneistoon tuli, mutta kymmeneksi sekuniksi katkesi lähetys. Se tosin sattu erätauolla, joten mitään tärkkiä ei jääny näkemättä.

Sonera taisi Ukan kanssa tehhä virheen, kun upottivat ensin tuon 100 megasen kaapelisa tuohon viiskytämetrin päähän ja sitten vasta tulivat liittymiä kaupitteleen. Paranivat nimittäin nämä mokkulayhteyvet sen satamegasen ansiosta niin, että nyt hakkaa mokkulalla keskimäärin kymmentä megaa, jolla pyörii nettilähetys täysillä ja kaikilla mausteilla.

Ukka on päässä yritelly laskea, sijoittaisko oikeesti 1990 €eroo liittymään ja alkaisi sen jälkeen maksamaan minimihintaa 39 €eroo kuukauvesa Soneralle tai jollekin muulle operatiiviselle osastolle. Ja tämä kaikki samasta yhteydestä, joka nyt näkyy kalliiseen hintaan 13 €eroo kuukauvesa. Täytyy vielä rikitaalilaskimella joskus tarkistaa, onko Isä-Matilta perityllä päässälaskupäällä saaduilla laskelmatuloksilla totuuven kanssa mitään tekemistä, kun tuntuisi perstuntumalta siltä, että halapa ja hyvä on tämä olemassa oleva yhteys. Niijja sitten ne vielä saattaa yrittää tuuva tänne korpeen sitä Neljägeetä, jota ensin ei pitäny tähän äitevennään rajaa vasten kahteensataan kilsaan asti rajasta saaha rakentaa laisin. Nyt kuulemma saa. Näistä teknisistä hommista Ukka ei ymmärrä mitään, mutta jos langattomat netikset vielä paranee, niin siellä saa satameganen kiemurrella ihan rauhassa Naruskantien maantieojan pohjalla. Pelekällä liittymähinnalla Ukka tiiraa nettiä vaatimattomat 12 vuotta...

Vielähän tänne joku kerkiäis Ukalle kaveriks lätkämatseja katteleen ja kommentoimaan. Väliajat tekis mieli pelata biljardia, mutta yksinään sekin on hiukka ontuva homma.

Tai voihan se olla niinki, että siellä etelämmässä asuvien kannatas mennä täyttään niitä tyhjiä penkkirivejä siellä jallishallissa, kun ne paikat nyt jää Ukalta vapaaks. Eikös se Kummeli laske sinne nyt neljää hemmoo yhen hinnalla.

Tukikohasta urheiluhulluttelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti