keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Holotna huhtikuu 2012

Lapin läänissä ja ilmeisesti koko Suomessakin kerrotaan huhtikuun olleen normaalia kylmempi. Sitä samaa kertoo Ukan sääaseman tilastointijärjestelmäkin, joka tapahtuu tuolla Ison Veden takana Wundergroundin sääkeruujärjestelmän kautta.

Tämän linkin kautta

http://www.wunderground.com/weatherstation/WXDailyHistory.asp?ID=ILAPPISA3&day=2&year=2012&month=4&graphspan=month

näkyy huhtikuu 2012. Sen keskilämpötilaksi on laskettu -2,3 astetta C. Vuoden 2011 huhtikuu oli +1,5 astetta ja vuoden 2010 keskiarvo oli +0,4 astetta C.

Kolme huhtikuuta on Ukan järjestelmässä vasta tallennettuna, kun tämä sääasemaharrastus on sen ikäinen. Jostain kaikki on joskus kuitenkin aloitettava. Omien kokemusteni perusteella voin suositella kaikille sääasemaharrastuksen aloittamista, koska sään seuraaminen ja tiedon tallentuminen on ihan mielenkiintoinen ja hyödyllinenkin juttu.

Tuon linkin kautta kannattaa, jos ei ennen ole kokeillut, käydä klikkaamassa sitä sääkuvaa. Klikkaamalla aukenee kuukausittainen kuvasarja, jonka kautta klikkaamalla näkee vuorokauden kerrallaan, mitä Naruskan säässä tapahtuu. Sieltä vaan valitsee haluamansa kuukauden, vuoden ja päivän, niin katseltavaa piisaa. Olen kertonut tämän aikaisemminkin, mutta nyt kerron siksi uudelleen, että huhtikuun 2012 lopun jossain videossa näkyy aika mukavasti, kun Kuu ajaa takaa Venusta Karhutunturin takana.

Tukikohasta kesäisempiä säähavaintoja oottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti