torstai 5. huhtikuuta 2012

Torstai OLI toivoa täynnä...

HUOMIO! Tämä blogikirjoitus sisältää poikkeuksellisesti tuotesijoittelua!


Kylläpä oli tänä aamuna ennen kuutta aivan poikkeuksellisen virtava olotila. Olo ei ollut kuin osuuskaupan hoitajalla, vaan aivan kuin sähköjänikseltä tuntui. Ihan niinkuin silloin ennen, kun aamulla venytteli sängyn laidalla, kuten Mustanaamio virtaa täynnä, kun hän kimposi pystyy todeten, että "Hohhoijjaa, taas uusi aamu rikollisuutta vastaan!"

Iloinen mieli tuli siitä, kun työnsin käteni vahingossa tyynyn alle ennen sängystä nousuani. Mikäs se siellä kätöseen tuntuikaan outo möykky??? Haa, Kukko oli yöllä käynyt munimassa Ukan tyynyn alle. Se oli musta muna, komiasti kiilteli kuin sillä yhdellä kauppamiehellä aikain alussa. Musta peltikuorinen, vai tinapaperikuorinenko oli, sama se sille. Mutta mustaan kuoreen oli tehokkaalla isolla tekstillä painettu hyvän olon tuonut sananen: ISÄNTÄ!

Ja kaiken kukkuraksi se oli yllärillä täytetty munatus! Kolisi ja kalisi kuin lapsena ennen. Illalla saapi avata!Kerkisin jo laittamaan uudenuutukaiset koululaisilta kalliilla rahalla ostetut kotimaiset sidostesukat jalkaan, kun viereiseltä petiltä alkoi kuulumaan papilijottipäisen kuuttakymppiä käyvän elämäni valonpilkahduksen aamuvenytyksien äänet. Hänellä oli MYÖS Kukko käynyt munimassa samankokoisen munatuksen tyynyn alle. Siinä se Mummeli esitteli munaa kourassaan. Sepä oli pohjaväriltään valkoinen. Ja iso teksti mustalla värillä: PÄÄLLIKKÖ!

Sitä piti tietty ääneen lukea niin, että Ukan hammaspyykkipaikalle asti kaikui!


Voihan Vitalis, etten tuota paremmin sano.

Hyvä päivä ei juurikaan perusteellisemmin voi pilaantua.

Ukka on käynnistänyt Kukon etsinnän. Jonkun verran puuttuukin höyheniä Ukan untuvapussista, se pitää koleita kesäöitä varten täyttää uudelleen.

Tukikohasta Pitkäperjantain oottelemisiin tähän.

3 kommenttia:

 1. :) Hyvää Pääsiäistä PÄÄLLIKÖLLE ja ISÄNNÄLLE.

  VastaaPoista
 2. Hyvää Pääsiäisen jatkoa toivoo hiihtäjät!

  jk.Kyllä noin ISOJA munia muniva "Kukko" kannattas jättää kynimättä ja laittaa vaikka sammalta pussin täyttees :-)

  VastaaPoista
 3. Ukka kiittää toivotuksista. Kevyiden kenttäneuvottelujen jälkeen Päällikkö on taas palannut normaalille paikalleen hellan ja nyrkin väliin.

  Tietenkin vitsi vitsi vitsi. Pirulle on tullut kerran annettua ihan pikkurilliä, niin siitä lähtien onkin viety kuin litran mittaa.

  Seuraavaan Pääsiäiseen...jospa sitten munisi oikeaan paikkaan oikeat munat.

  VastaaPoista