sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kesästä ei havaintoja Naruskalla.

Me täällä raukoilla rajoilla emme tiedä kesästä mitään. Siellä kaukana etelän mailla kuulemma jo kesärenkaita autojen alle vaihdellaan oikein käskyjen kanssa, kuten tänä aamuna raatiouutisista täälläkin kuultiin, kun saatiin kanava vähäksi aikaa kohilleen.

Ukkakin syöksyi renkaanvaihtokäskyn saatuaan jo jakarit ja tunkit kourissa ulos, mutta ei siellä oikein kesärengaskelistä tietoa ollut. Yksisarvinen seisoskeli senttitolkulla lunta selässään pihalla suu auki odottamassa puuroannostaan. Zafiran katolle oli yön aikana kertynyt vajaat kymmenen senttiä uutta puhdasta lunta.

Eilen illalla ei saatu kattolumia lähtemään katolta liikenteeseen, vaikka Ukka holovasi sinne kuutiotolokulla tulikuumaa vettä vesiletkulla. Tuloksena oli vain pihan muuttuminen luistinradaksi, kun vedet laskeentuivat pihalle rännejä pitkin. Kohta ollaan jumissa täällä sisällä, kun ulko-ovien yläpuolisella katolla on tonnitolokulla lunta ja jäätä. Se kesänteosta kotikonstein.

Eipä tätä uuden lumen tuloa osaa takatalveksikaan vielä puhutella, koska onhan täällä reippaasti puoli metriä lunta vielä joka paikassa. Tuuli on tällä hetkellä somasti koillisen suunnalla. Jos Ukka ei ihan väärin muista, niin siltä suunnalta ei tähän päivään mennessä  kesää ole tullut.

Kuvissa eilisiä kuumavesiruiskutuksia kattolumille ja tämän aamun ikkunanäkymiä Naruskan kesästä.Tukikohasta pitkien kalsareiden etsimisiin tähän.

3 kommenttia:

 1. Uusi lumi on vanhan lumen surma.

  VastaaPoista
 2. Kuten huomaatte hyvät lukijani, Wanha kansa ja tämän kartanon Wanhin tietää kaikelle aina sananparren. Eikäpä hän tässäkään kohdassa ihan wäärässä ole, koska Ukan lyhyen elämänkaaren aikana aina ovat kaikki talwen lumet sulaneet pois. Joka kewät siinä on sama tappamisen maku...

  Tänä kewäänä joku pihtaa lopullisen kuoliniskunsa kanssa, kun lumi eikun lisääntyy toistaiseksi...

  VastaaPoista
 3. Ja koko talvi on tehty turhaa työtä lunta pihalla lykkiessä, kun se kuitenkin sulaa pois..

  VastaaPoista