torstai 19. huhtikuuta 2012

Ei enää viidenkymmenen vuoden päässä...

Ukka meinotteli lentää persiilleen tänään. Eikä kotomaassa, vaan ihan ulukosmaita myöten. Äite Venättän kainalossa. Katoin oikeen kahteen kertaan, että ei oo tosi. Onko se tosi? On niillä. On niillä semmonen tikitaalipallukkanäyttönen hinnastokone. Se on semmonen samanlainen, millä ne Suomessa joka helevetin päivä muuttelevat pensanhintaa. Ja täällä varmasti vain ylöspäin.

Normaalisti tuossa oudossa valtakunnassa kehitys enemmistössä asiantiloja laahaa viitisenkymmentä vuotta takana meitistä, mutta tässä asiassa ollaan uhkaavan lähellä. Ei ne rikitaalinäytöt huoltsikoilla olleet totta vielä kuuskytäluvun Suomessa. Hintalaput oli semmosia miesvoimilla vaihettavia. Semmoset oli vielä viikko sitten tuolla rajan takanakin.

Nyt se hoonosoomi puhuva täti-immeinen siellä kalterikopissaan pystyy tietty näppäämään rikitaaliinsa numerot vaikka sen mukkaan, minkä näkönen asiakas on tankille tulossa. Tai pystyy ainakin muuttelemaan aamuhintaa toiseksi iltaa kohen. Ja jos Suomesta mallia hajellaan, niin nouseva suunta tulee olemaan Venättälläkin. Etteikö vain jo olis se täti kokheeksi painellu tiisselille uuven hinnan viimoviikkosen tilalle. Ei Ukka siitä ihan vissi voi olla, kun nämä meitin kolome kärryä latkii kaikki sitä pensapuolta.Tuo 36,00 ruplarahhaa on suunnilleen yhen €urorahan verran. Taitaa olla kolomisen senttimetriä päälle. Eli päässälaskulla melekeen puolta halavempaa se eelleen siellä on. Tiisseli on samoilla kopeekoilla pensan kanssa, eli tiisselauto ei tässä asiassa hyövää yhtään suomipoikia.

Saapa nähä, millon kielletään halapaa pensaa sieltä hakemasta.

Sitä ootellessa Tukikohasta tähän.


2 kommenttia:

 1. Onko siellä tankilla vielä se hapertunut bensaletku vai joko ovat sen uusineet? Normaal?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko ne on kuule ollu vaihtaa, kun näissä uusissa mittareissa on semmoset poverit, että tankit täyttyy nopeemmin kuin niillä supertiisselimittareilla täällä kotomaassa...

   Uudet on mittarit ja uudet on letkut. Tankaajat vaan vanheneeeeeee.

   Poista