perjantai 13. huhtikuuta 2012

Hanget hupenemaan päin...

Ei saatu näillä näkymin Naruskalle metriä lunta, vaikka Ukka on puristellut sitä ja tätä, jotta saataisiin tilastot normaaleiksi. Niin vain on käymässä, että toinen talvi peräkanaa Naruskalla ilman satasen rajan rikkoontumista. Taisi se Ukan mittari käväistä nippanappa yli 80 sentissä, mutta nyt ovat hanget hupenemaan päin.

Toissapäivänä oli korkeushyppytelineessä 76 senttiä, mutta tähän iltapäivään mennessä lukema on pudonnut päinvastaiseksi, eli 67 senttiin. Tämä on sitä termisen kevään aikaa, jolloin vuorokautinen keskilämpötila pysyttelee plussalla. Sitä aikaa on tosin ollut vasta parin vuorokauden verran, mutta kuitenkin.

Viikonlopuksi tänne on luvassa kohtuullisen komiaa kevätkeliä. Sepä alkoi jo tänään aamupäivällä taivaan räyhäkkäällä repeämisellä niin, että aurinkoarmas on nostellut lämpötilan yli +5 asteen.


Ukka meinasi tänään nakella joutessaan muutaman polttopuuhalon tuonne kellarin liiteriin. Taivaanjumalat kuitenkin lähettivät Ukalle viestin, että nyt ei ole aika seisoskella räystäiden alla, vaan sieltä puulunkalta on poistuttava. Kerkesimpäs puolenkymmenen metrin päähän, kun katolta tuli lunkan päälle parisataa kiloa nuoskalunta muutaman kilon jäätelillä höystettynä. Taas olisivat Tapiolayhtiön henkivakuutuspuolella joutuneet kuvetta kaivamaan tapaturmalisien kera, mutta ohi meni. Läheltä. Ne olisivat siellä tietenkin sanoneet leskelle, että lisiä ei makseta, kun menee teikkailemaan räystäsalle 13. päivänä perjantaina...


Tukikohasta loppulumia katolta ootellessa tähän. Sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti