maanantai 30. huhtikuuta 2012

Terassillako tavataan...

Jos joku tuntee tarvetta ohrapirtelön tai samppakaljan hörppimiselle Naruskalla tänä Vappuna, niin eikun ilmoituksia kehiin. Ukka käy lapioimassa tarpeen mukaan lumet pois Tukikohdan terassipöydältä ja penkeiltä. Pöytä on talvisempaan aikaan vähänlaisesti käytössä, eikä täällä nyt Vappunakaan Mummelin ja Ukan ja Rihlan lisäksi muita näy. Täpläkin otti ritolat pari päivää sitten, kun sille ei enää rehua eteen kannettu.

Pienillä toimenpiteillä saadaan terassit kuntoon. Tupakkimiehille Ukka avaa lekalla tuhkatonkan kiinni ruostuneen kannen, niin natsatkin saadaan niille kuuluvaan paikkaan. Poronpaskoja ei talven jäljiltä vielä ole haravoitu pois. Niiden suhteen taidan kokeiluttaa Linko-Jarkolla, miten papanat lähtevät lumilingolla metsälannoitteeksi. Täytyy vielä joltain viherpeukalolta kysäistä, lennätetäänkö papanat hangen päälle, vai odotellaanko pälviä tai sulaa metsää niin, että lannoitusteho maksimoituu. Sekin on näin tulevia pula-aikoja ootellessa tärkki juttu.Mummeli kävi tänä aamuna Vappuhiihdolla Kuutsikönkään rantatörmillä. Hanki olisi aamulla ehkä kantanut jalkamiestäkin, mutta mopolla tai autolla ajettavia hankia ei tänä vuonna taideta Naruskalla nähdä.

Kevät ei tänä vuonna ole ainakaan vuoden takaiseen aikaan verrattuna samassa aikataulussa, vaan viikon tai kaksikin myöhässä. Sen kertoo ilmeisen hyvin Vapun seutuun vuoden välein otetut valokuvat Siekakönkään sillalta. Ylempi jokikuva on viime vuodelta ja alempi tältä vuodelta.Varsin talviset ovat nämä Naruskan valkoisen Vapun maisemat. Eipä tässä oikein tiedä, pitäisikö meidän olla kateellisia teille etelässä valkovuokkoja keräileville ja terasseilla päivänvarjojen alla istuville Valpurin viettäjille. Vai onkohan joku kateellinen siitä, että täällä pääsee vielä hiihtelemään ja vaikka pilkille. Ja terassillekin pääsee, kunhan tilaa lumityöt ja tuo juotavansa tullessaan. Pois lukien tietenkin Naruskan vesisosuuskunnan vesi, jota tulee hanasta rajattomasti. Toistaiseksi.

Älkääpä tukehtuko vappupalloihin tai vappupilleihin millä terassilla tahansa tai muualla aikaanne vietättekin.

Iloista Vappua!

Tukikohasta portinpielen äijän lakittamista oottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti