sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Tammen taimenesta se lähtee kone käyntiin.

Puolentoistakilon taimen perattuna, 54 senttiä mittaa. Komia kala. Se kuuluu istuttettuihin, koska on kantanut evämerkkiä. Naruskajärveen istutetuista kaloista siirtyy poikkeuksetta taimenia virtaavan veden puolelle Naruskajokeen. Osoituksena siitä, että kala osaa uimalla liikkua pitkiäkin taipaleita on saalistieto, jonka mukaan viime kesänä saatiin Kemijoen aivan latvavesiltä Uuraojan seuduilta taimen, joka oli istutettu Naruskajärveen.

Naruskajoen luontaisessa kalakannassa on isoja taimenia, joita joka kesä saadaan muutamia kappaleita eri puolilta Naruskajoen vesistöä. Suurin Ukan tietoon tullut uistintaimen painoi kuutisen kiloa. Kahdesta kilosta viiteen kiloon olevia saadaan joka kesä tietoon Tukikohassa, eivätkä tietenkään läheskään kaikki kalamiehet käy täällä saalistietojaan kertomassa.

Komea oli tämän kesän ensimmäinen tietoon tullut, kuten kuvasta näkyy...


Tukikohasta lisää saalistietoja odottelemisiin tähän.

1 kommentti:

  1. Taimen taimen, voiton vei kalapaimen. Juuri kun tässä lähtöä sinne suunnittelen nijn eikös se lupaile sinne seuraavaksi 2 viikoksi vettä joka päivälle prkl. Telttailua tuo ei oi,ein suosi. Mutta jokatapauksessa eiköhän täältä hondan keula kohti tukikohtaa starttaile ehkä tulevana viikonloppuna. Jos ennuste paikkansa pitää niin nukutaan sitte vaikka autossa.

    VastaaPoista