torstai 20. heinäkuuta 2017

Määntynyt hirverraato kaatopaikale Naruskajojesta.

Eipä ole ennää Naruskajokkee pillaamasa se jokupäivä sitte jutussain essiintynny mätölihahirvi. Kemijärvelä tämän kulumakunnan terveystarkastajana nykkesälä toimiva Elina Kostamovaara sai asijan hoitummaan pois päiväjärjestyksestä, kun Sallan palokunta ja muutama kunnavviranomaine Sallasta toimitti hirven parempaajja turvallisempaa loppusijotuspaikkaasa kaatopaikale.

Nykylaki näisä asijoisa on semmone, että valtijo ei maksele ennää ninko ennen tuommoset hommat, vaannet kuuluu niijen hoijettaviks, jolle niistä haittoja aiheutuu. Täsäkin tappauksesa se olis enssijasesti ollu ilimeisesti se lähin mökkiläine, jonka mökki sattuu sijaittemmaan muutamansaanmetrin pääsä tästä nyppuhheena olevasta mätölihasta.

Aikas kummaliselta se kuulostaa, että nyton näin. Kaheksankytäluvula Ukkaki oli poistamasa yhtä samallaista hirverraatova Tennijöjojesta. Sen hoiteli sillon poliisi, ninko muukki hirviasiajat niinä aikona. Ja laskummakso sillone läänihhallitus. Soli sillon se, nyppessee valtijo kätesä mätölihhoista.

Täsä jutusa on mukana ilimeisesti virkamieste hyvvää tahtovaki, että jokivesi pyssyy lapsile uimakeleposena ja mökkiläiset saa saunavetesä ottaa jojesta, ninko kaivottomisa mökkilöisä tapana täälä on ijätaijjat ollu.


Tuotei jää kaipaamaanku korppitokka, joka pitiki mätöjuhulija, jokka nyt onneks päätty Naruskajojen veellaavun voitoks.

Tukikohasta viranommaisija kaikkijempuolesta kiittelemissiin tähä.
1 kommentti:

  1. Hieno homma että pois saatiin raato. Meilläpäin kun on tapana ampua käsipistoolilla eläväkin (ylivuotinen vasa) uimarannalle kun se kerran sinne on eksynyt. Kyseinen juttu oli oikeen lehdissäkin tässä jokunen aika sitten, jos muistatte lukeneenne? Itse otin samaisesta hirven vasasta kuvan noin vuorokautta ennen tapahtumaa. Pomppasi meinaan kyseinen elukka mettän reunasta eteen noin 5m päähän, sanoi moooo ja laukkasi takasin mistä tulikin. Minä tietenkin (viisaana) polkasin takaisin pellon reunaan odottamaan ja sainkin jokusen kuvan noin 100m päästä hirvieläimestä, noin 500m päästä omalta tontiltani.
    Kuvan laitoin samantein tutulle, joka on riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja, ja joka seuraavana päivänä ilmoitti että oli sama hirvi joka ammuttiin kaupungin rannassa. Ampujana toimi loppukädessä sentään riistamies kiväärillä joka kertalaakista sai vasan hengiltä sen jälkeen kun porin poliisi oli käsiaseella sitä jo 5 desti osunut. Tästä voipi jokainen päätellä tekikö poliisi nyt järkevästi tällä kertaa vai ei? Ukkakin sen tietää että ei käsiaseella hirveä hengiltä saa kuin helevetin hyvällä tuurilla jos aivan liki pääsee, jos silloinkaan?? Tutkinta asiasta kesken vielä, ja tuskin siitä sen enempää kuuluukaan.
    Näin meillä porissa taannoin, kun kerran hirvestä kyse oli.

    Näin meilläpäin.

    VastaaPoista