maanantai 31. heinäkuuta 2017

Hillakuume nousee...

Puhelin pärrää monta kertaa päiväsä. Ja tarttis kertoo kaikille kyselijöille, että tuleeko sinne hilloja sinne Naruskalle. Niitä tulee, se on varma asia. Ja niitä tulee enemmän kuin moneen viime vuoteen.

Mutta poiminta-aika ei ole vielä. Mummeli on nähnyt muutamankin mättäällisen kypsymässä olevaa marjaa, mutta vielä tällä hetkellä niistä on kypsiä vain enintään yksi kymmenestä tai kahdestakymmenestä. Ja se on hiukan liian vähän, koska kun malttaa mielensä sinne asti, että puoletkaan on poimittavissa, niin vähemmällä kulkemisella astiat täyttyvät.

Tuossa on kuumeen nostamiseksi tai tilanteen rauhoittamiseksi tuore kuva siitä, miltä takapihan jängillä melkein kaikkialla näyttää. Näyttää siltä, että jos kato ei käy, niin tulee niitä. Ja ainoa kadon aiheuttaja on pakkanen, joten varpaita myöten kaikki pystyyn, että halla ei nyt kairassa vierailisi. Kun tulisi vain poimijoita, etteivät ne jäisi jängille ylikypsymään poimimatta. Hehtaarille hyvää hillajänkää ei nimittäin yksi poimija pienessä ajassa mahda mitään. Joten kaikille halukkaille riittää Lapin laajassa maassa tätä keltaista kultaa...


Tukikohasta raportoimisiin tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti