lauantai 8. heinäkuuta 2017

Kallela peseskellee kasvojaan.

Kallelasa on sopeva perruutusväli tehhä sielä rästisä olevija hommija. Niitä piisaaki, varsinki ulukona. Mutta sisäläki muutellaa jottaimpientä.

Pihakuvasta sen tarkemmat näkkee. Niliaitan seinäsä on kiiltävä moterni laitos, joka sähköttellee sisäle samallaiseen pötköön säätietova. Son semmone netatmo merkiltää oleva laite, jokon sielä nyt ollu käytösä vuorokauven. Se pitäs löytyvä valamistajavirman karttasivultaki, muttei kaikile vielä taija näkyvä.

Sisältä se ilimottellee sisälämpötillaa ja muitaki arvoja, jokka tullee Ukajja Mummelin puhelimmiin. Lähinä se homattiin siks, että nähhään talavipakkasila, ettei sisälä ole lämmitysropleemija, kussielä on net vesijohot ja niihilliittyvät vermeet.

Jokikamera alako hiukkasen tenimään. Täsä ommietinnäsä, josko laittas uuvempaa mallija olevat vermeet jokkee kuvvaamaan. Siitäkun näkkee tuluvan nousut ja laskut, kun ossaa muutamaan kivveen hiukka näkemääsä vertaileen.

Tulipaikale Mummeli siirrähytti vanahan saunapaan, josa oli kukkija muutamana kesänä. Nysse palavellee nuotijosa, eikole huono keksintö siinä olleskaan.

Älälää hermoilko sen kamerakuvajutun kans. Korjataammeinaan hetkohta, kussaahaan uus. Ja voijjaanhattuota iliman kuvvaaki kertova, että viimenen saje ei ennää nosta vespintoja, vaan taas lähti laskeen kesävettä kohti. Ja kala alakaa syömmään...


Tukikohasta viimesijä oksija huomenisa raivailemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti