sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Hillan lämpösummalaskelma Naruskale 2017.

Elelemmä heinäkuun puoltavälijä. Etellisenkerran laskeskelin lämpösummaa tuosta oman sääaseman keskilämpötilloista kesäkuun puolvälliin. Sillon oltiin menosa luvusa 56,7. Kesäkuun puolvälistä eiliseen kertyy 188,8 lissää, eli nuot kaks lukuva yhteellaskettuna tekkee einin komijat 244,7.

Kummet muistamma, että ensmääset kypsät hillat tarttee valamistuvakseen lämpösumman 400, nin sinne ovvielä matkaa. Ja taas luppailee tulevale viikole hiukkasevviileempää, mitä normilämmöt heinäkuusa on. Eipä se tieten haittaa, kuhan ei pitelis hallaöitä, jokka kaikemmuuttaa voi.

Sinnesse hillampoiminta auttamati näyttäs siirtyvä elokuumpuolelle Naruskala. Ja tästä pohojosseen Tuntsala hilla vasta kukkii ja oottellee pölyttäjääsä. Sata kilometrijä pohjoseteläsuunnasa tarkottaa keskimääräsesti viikkova. Lämpösumma on kuitenki tarkempi mittaustapa, eli jossakin Naruskaa pohjosempana saattaa lämpösumma olla meitä eelläkin. Sieläpä itekkukin tahollaan voi laskee, jos lähialuveelta on vuorokauven keskilämpötilat tievosa. Jokapäivältä keskilämpötilasta viis astetta pois, nin siinä se vuorokauven pisteluku on. Met täälä asumma tunnetusti kylymälä aluveela.


Tuo ylläoleva kuva jos näyttää tutulta, nin rementija ei liikaa vaivaa. Sama kuva on siinä kertomasa toissapäivän tilanteesta meijän takapihan jängälä, kummuutamasa aijemasa jutusa täälä.

Tukikohasta kannoottiretkeläisijen kuletustehtävijä pyhäpäivärratoksi oottelemissiin tähä.


2 kommenttia:

  1. Hillaa pöytään, suot notkuu..=)

    VastaaPoista
  2. Nyt kannattais elokuulle alustavasti varailla aikaa tulla Naruskalle, jolla kalenteri myöten antaa. Hillakilolla tekkee kohtuulliset ansiot, jos jalaka jängällä yhtään nousee...

    Ukka

    VastaaPoista