keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Isännänviiri liehuu lumisateessa.

Petäjävesi on Mummelin ja Ukan tekopitäjä. Yksi sen pitäjän viiri on kulutettu Tukikohassa loppuun, mutta onneksi Keski-Suomessa käydessä tarttui silmiin paikallisessa lahjatavarakaupassa tämä uusi, joka on muutaman päivän koristanut Tukikohan vielä karua ja kesää odottavaa pihapiiriä.

Lumisade piristää syksyisen näköistä maisemaa, kun mennään toukokuun viimeistä...Täytynee harkita, vaihdetaanko viiri Suomen lippuun kesäkuun neljäntenä. Siitä päättää talon isäntä. Tai emäntä, kuten muistakin asioista.

Tukikohasta lumisateesta nauttimisiin tähän.

3 kommenttia:

 1. Terve. Ei se kovin keväiseltä täällä etelässäkään tunnu ku aurinko paistaa ja lämpötila +8 ja tuuli 15m/s.
  Sellanen tuli männäpäivinä mieleen kun täällä kyykäärmeitä jo kuulemma paljolti liikkuu, niin koskas Ukka on naruskalla sellaisen otuksen viimeksi nähnyt? Ja kuvista päätellen on odotettavissa naruskajoen pinnan nousu pikapuoliin. Ei siis ole perhomiehellä viälä asiaa sinne.

  VastaaPoista
 2. Nepä on käärmehavainnot Naruskalta ja lähiympäristöstä aika äkkiä lueteltu. Olen nähnyt yhden käärmeen. Se tapahtui maantiellä Tuntsalla, Kuskoivalle Tuntsantieltä johtavalla tieuralla luikerteli kyykäärme, joka liiskaantui auton renkaan alle tahattomasti. Piti oikein kaverin kanssa käydä tarkistamassa, että oliko se käärme, joka alle jäi. Oli se.

  Täällä Naruskalla on aina puhuttu, että ainut paikka käärmeille on Suoltijoella vadelmapaikassa muutama kilometri Suoltijoen pirtiltä. Se vatukko saa siksi olla Mummelilta rauhassa, hän kun on käärmeenpelkääjä numero yksi.

  Käärmeiden levinneisyydestä alueella on siis kahta ilmaa. Vain muka Suoltijoella, mutta havainto Tuntsalta kertoo minusta jostain muusta. Kuitenkin pidän varsin epätodennäköisenä, että täällä käärmeeseen törmää, koska havaintoja niistä kuulee äärimmäisen harvoin. Ja kun jättää menemättä tietopaikkoihin, niin aina vähempänä havainot ja törmäyskurssi on.

  Ukka

  VastaaPoista
 3. Niimpä minä vähän arvelinkin että ei niitä siellä selkosilla liiemmin elele.
  Monta olen itsekin niitä hengiltä päästänyt ja koirien kanssa täälläkin tiettyjä alueita vältellyt. Kiitos Ukka vastauksesta, jos emäntä (käärmeenpelkääjä 2) nyt jo vakuuttuisi että ei niitä siellä ole.

  VastaaPoista