maanantai 8. toukokuuta 2017

Tapionkylän rantteella.

Viikonloppu vierähti Onnelassa Tapionkylässä Ounasjokivarressa Rovaniemellä. Kasperin ja Raisan hehtaarin tontilla mahtuu touhuamaan eri tavalla kuin rivitalonpätkien muutamalla neliöllä. Halkorantteen pyörittäminen tulevan talven polttopuiden valmiiksi tekemisessä on kevään tärkkihommia.

Hydraulihalkomakone osoittautui tositoimissa soivaksi peliksi. Hiukan kun piha vielä kuivahtaisi, niin ei tarvitsisi halkomakoneen käyttäjien nilkkoja myöten ravassa seisoskella. Ja halkopinojen alla olevat kuormalavatkin pysyisivät paremmin maan pinnalla. Myöhäisen kevääntulon ongelmia.Pieni viedeonpätkä kertoo, miten leivinuunille ja keskuslämmityskattilalle valmistuu mieluista nieltävää talven pakkasilla, kun kesä nämä halotut kalikat ensin kuivattaa...

Tukikohasta Kasperia ja Poutsia omalle koivukasalle oottelemisiin tähän.

2 kommenttia:

  1. Asiaaan liitymätön-yhdestä biisistä: Ei löytynyt onnee onnelasta. halkomakone livenä todettu toimivaksi, samantapainen siis.

    VastaaPoista
  2. Mistähän biisistä, mahtaa olla kyse, vaikka tuo halkomakoneenkin videollasoiva biisi, on sekin mieluisa ja varmasti, sitten vlamistuu hyvää nieltävää leivinuunista, kun halot, ovat kuivat ja palavat iloisesti uunissa humisten.

    VastaaPoista