keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Näätä perso sämpylälle.

Tarttuhan se näätä viimenki Mummelin pitkäputkiselle. Eilissäehtoolla se sai nokkaasa sämpylänkappaleijjen tuoksut, eikä malttannu yötä ootella. Siinä se ravas eeskahtaalle Ukan puupinon ja leipävarastovväliä ja jemmaili sämpylää pinorrakkoon pahhaimpäiväin varale.

Ihammukavannäköne ja vikkelä elukka. Saa nähhä, asettuuko tuo tontille pijemmäkski aikaa. Saattaa tulla riitelyvä Ukan pikkulintuin pesintäpuuhijen kanssa. Son näätä kait perso kaikele, mikä lintuja liippaa. Son kuiten hälläki rauha ellää lakijenmukkaan.
Riistakamera ei jostakissyystä näpänny näätävissiitistä yhtään kuvvaa. Asijata pittää tutkaila...

Tuosta likkaamala  pääsee Kalevan artikkelliin, jokon ihan hyvä juttu näätästä.

Tukikohasta kamerattanasa tähä.

2 kommenttia:

  1. Näätä on kaunis ja hieno eläin, mutta on mielestäni tässä tapauksessa väärässä paikassa, näädän paikka on vanhapuustoisessa erämaassa. Villieläimet eivät kuulu pihapiiriin. Jospa tuon voisin loukuttaa, veisin sen Tuntsalle näädän omaan elinpiiriin.

    VastaaPoista
  2. Kävi mielessä, että olisko syytä olla yhteydessä niihin Värriön näädäntutkijoihin. Osaavat varmaan loukuttaa näädän, lahjoittaa sille radion ja sen jälkeen päästää vapaaksi harkitsemalleen alueelle. Näätä säästyisi ja tutkijatkin saisivat lisää haluamaansa tietoa.

    VastaaPoista