sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Toukolumia Tukikohasta pohjoiseen.

Muutama mökkiläistuttavapariskunta vietteli viikonpäivät mökillään Tukikohasta rapiat parikymmentä kilometriä pohjoista kohti. Sillä korkeuvella on vielä täyvet kelekkakelit ja järvet tiukasti jääsä, joten kelekkailut ja kalahommat jäi kesken, kun eteläinen Suomi alkoi kutsua töijen merkeissä.

Muutama tuore valokuva kertoo lumitilanteesta viikonlopun paikkeilla. Järvikuva on Naruskajärveltä. Siiansyönti oli Haltiajärven suunnilla ollu vasta aluillaan. Teräsjäätä puolisemmetriä...


Kelekalla saattaa hyytyvä jänkävesikkoihin, josei kaasupeukalo ole herkillä...

Tukikohasta vesisajetta länneltä oottelemissiin tähä. Ja semmyötä tuluvannousuja.

1 kommentti:

  1. Ja Rovaniemellä, laitettiin jo torstaina talvivaatteet pyykkituvan isoon koneeseen pesuun ns hellävaraisemmalla ohjelmalla 30 asteeseen, sillä vaikka olisikin oma pyykkikone, jota ei siis ole, ei sellaisia, pidä pääsääntöisesti pestä heppoisissa kotikoneissa, jotka eivät sellaista kuormaa kestä, mutta jos olisi ollut Vierailua suunnillenne lähiaikoina, ei välttämättä vielä, olisi tuota tehnyt ja viimevuonnahan tilanne, oli sään suhteen aivan toinen, eli talvivaatteet, tuli pestyä Äitimamman Yhtiön pesutuvassa jo ennen muuttoa Pääkaupunkiseudulta tänne Toukokuun alussa. No, ovatpahan nyt sitten kaapissa "kesälevolla," sillä uskotaan, että eiköhän tuo talvi, nyt ollut tässä, mutta toki, voi "hätätapauksessa," ottaa ne esiin. Ja voi sitä Teeren kukertelua, kuunnella äänitteeltäkin luonnonteeriä odotellessa ja täällä, kun eilisiltana kymmenen jälkeen, kävin muutaman kilometrin kävelylenkillä, huutelivat Kurjet täällä, kuten myös viimevuonna tännemuuton aikaan. Ja jatkoa ajatellen, sisältyykö täysi ylöspito myös Talkoolaisten Kannustusjoukkueille ja minkätyyppiset kannustushuudot, ovat hyväksyttäviä, eli onko heijaahoi, hyvä huuto, vaikkei kirvestä taidetakaan käyttää, jonka hakkuun sääestykseksi, heijaahoi, on paras ratkaisu. Ja kyllähän te varmasti elätte 40-vuotis Hääjuhlien aikaan ja paljon on vieraita ja "pötyä" pöydässä ja saunakin kuumana varsinkin Yövieraille, joten Hauskaa Juhlaa näin etukäteen, joista varmasti täälläkin on kirjoitusta sitten, kun ovat juhlat olleet ja -menneet ja kuvia, sekä miksei videoitakin sisältäen. Onnea siis Hääparille näin etukäteen!

    VastaaPoista