sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Vielä tavoittaa auringonsäde...

Syksytalveksi vängällä kääntyy. Lokakuu vaihtuu marraskuuksi ja päivä lyhenee. Lyhenee ja lyhenee, parin kuukauden päästä se on taas jatkumassa. Tässä saa taas odotella jonkun kallonkutistajan lausuntoja kaamosmasennuksesta ja lisävalolamppujen käyttämisestä, ettei tulee päähän pipi. Meitä se ei Mummelin kanssa koske, koska kaamos rauhoittaa ja sitä kaipaa rauhoineen vilkkaan kesän ja syksyn jälkeen.

Metsästykset hirvenpyyntiä lukuunottamatta ovat myös päättymässä. Kallelasta lähtivät tämän syksyn viimeiset karhunpyytäjät kotia kohti ajatuksin, että karhut lienevät tälle syksyä painuneet talviunilleen. Ilmeisesti kaksi karhua on jäämässä itäisen poronhoitoalueen kiintiöstä käyttämättä.

Talviaikaan siirtymisen kunniaksi aurinko näyttäytyi pitkästä aikaa tänään, kun kävimme Kallelan siivousretkellä. Ja Mummeli tietenkin kuvailemassa rannan luontonäkymiä vuokramökillämme, joka odottelee siellä kaamoksesta nauttivia immeisiä...Naruskajoki ei vielä ole jäätymistään aloittanut. Luntakaan ei Naruskan kylän paikkeilla juuri senttiä enempää tällä hetkellä ole, mutta pohjoisempana lunta on viidestä kymmeneen senttiin.

Kallelan rannassa kuvaileva kamera on asemissaan ja toiminut toistaiseksi hyvin. Kameralle johtaa ilmateitse usb-kaapeli. Maahan sitä ei uskallettu laskea, kun tiedossa on myyrien himo muovipäällysteisiin.


Kamera kuvailee jokirantaa kohti itäkoillista. Katsotaan myöhemmin talvella, löytyykö rantamaisemasta parempaa kuvakulmaa. Toistaiseksi mennään alla olevalla näkymällä, joka löytyy naruska.com -sivustoltamme sää- ja webcamsivulta.


Tukikohasta marraskuun alkua ja talven otteen kiristymistä odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti