lauantai 29. lokakuuta 2016

Kummisaappailla kiuvaskala.

Muutama syksyvajeltaja harmitteli tälle aamuva tuosa Sorsatunturille patikointija suunnitellesa, ettei tullu otettuva kummisaappaita völjyyn, kunei koreteksit kuulemma oikeen ole vestiiviit. Ja mettä on ihavvarmasti täälä märkänä nytten, ku ensin sato puolenkytä senttijä lunta ja jäläkiruuvaks samavverravvettä. Lumisulas senttiin ja mettä pyssyy satavarmasti märkänä.

No Ukka tieten pelastammaan, kunnäytti jalaka nelikolomoselta. Ninku oliki. Joten eiku sieviläiset kummisaappaat eholle lainaks vuorokauveks, kunei retki sempitempi ole ku yönyli.

Vajeltaja kiitti ja kipas autollee. Kehuettei kehtaa lainata saappaita iha ilimatteeks, tosson sulle kiuvaskala. Ja Ukka kiikutti kiuvaskalan tieten kiukaalle oottammaan ehtoota, että laitetaa fisu sihiseen...Sielä se uunisa valamiiks paistettu mitantäyttävä oottaa kellonkääntösaunavettä niskaasa. Ja saa kans.

Tukikohasta kesäaikaa hyvästelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Toivottavasti, Sievit sitten kestävät, sillä on huonoja kokemuksia niistä, eli vain reilun 2 vuoden jälkeen, olivat siinä kunnossa, että tuli vedet/rännät sisään, vaikka olin huolehtinut niistä ohjeiden mukaan, eli Arviointiin niin Sievin Tehtaalle, kuin Suutarillekin Hesassa, joista ensiksimainittu, ei aio niitä korjata, vaikka olisi ollut hyvät perustelut ja Suutari sanoi, ettei oikeastaan pitäisi valmistaa kenkiä materiaalista, joista Sievin Kevytsaappaat, on tehty, joten ei auttanut muu, kuin lahjoittaa ne Ylelle madhollista Kuningaskuluttaja-Ohjelmaa ajatellen ja saavat pitää niitä Rekvisiittavarastossaan, mahdollisia kuvaustarpeita ajatellen, mutta voihan olla, että Naruskalla, ne kestävät Iänkaikkisesti. Toivottavasti, kiuaskala, maistui, sillä tulee ihan vesi kielelle ajatuksesta, mutta keelpaahan kohta myös Maailman Paras Grillimakkara, eli Savuhovin Marskin Salami, jonka lihapitoisuus, on 95 % ja juuri, otettiin uunista ulos tiskipöydälle jäähtymään, josta sitten matka Matti-Pojan hengissäpitämiseksi alkaa.

    VastaaPoista