maanantai 24. lokakuuta 2016

Sinitiaiset lisääntymään päin ruokintapaikoilla.

Sinitiainen ei niin kovin yleinen lintu ole Tukikohan linnunruokintapaikoilla. Ruokinta on täyttä häkää meneillään molemmin puolin taloa ja sivupisteessä vielä kolmannessakin paikassa Rihlan häkin suunnalla.

Takapihan puoleisella rasvapallojen kehällä oli enimmillään tänä aamuna neljä sinitiaista samalla kertaa. Aiempina päivinä ei ole kerralla näkösillä käynyt yhtä enempää.

Sinitiaiset eivät näyttäisi keskenään juurikaan riitelevän eväistä, mutta talitiaisten kanssa niillä on jatkuvaa pullistelua puolin ja toisin. Aika kummallista. Luulisi talitinttien yrittävän iskeä itselleen värikästä vakioseuraa, kun sitä näkösällä nyt on. Ovat ne sinitintit sen verran hyvän näköisiä tipejä...


Köökin akkunan läpi Ukan kännykällä otettu kuva ei kilpaile vuoden luontokuvatittelistä, mutta paremman puutteessa saatte nyt tyytyä siihen. Humalalla ei ole vaikutusta kuvan laatuun, vaikka sitä värinsä jo ruskeaksi muuttuneena takapihan heinäseipäiden ympärillä runsaasti kesän jäljiltä onkin.

Tukikohasta linturokintaa muillekin suosittelemisiin tähän.

2 kommenttia:

 1. Terve ukka. On kyllä hieno homma tuo kallelan kamera. Kiva seurata koska joki alkaa jäätymään ja koska taas sulamaan.

  Mitäpä veikkaat onko joki jo jäässä joulukuun alussa kun saavumme kallelaan? Vai mahtasko päästä viälä kokeilemaan josko tammukka taikka harri sattuisi koukunpäähän. Nyt näkee ainakin realiaikaisesti itsekin miltä joki näyttää ennen lähtöä. Kiitos siitä teille. Näytti sallan kirkonkylällä luntakin jo hiukan olevan kun katselin kuvaa. Joulukuuta oottelemisiin tähän :)

  VastaaPoista
 2. Suvannot Naruskajoessa ovat noina aikoina yleensä pilkkimiehen kestävässä jääpeitteessä, mutta Kallelan suvannoissa ei pilkkiminen ole mahdollista, kun Siekan sillasta alavirtaan päin Tenniöjokiristeykseen asti on voimassa pilkkimiskielto. Sitä piisaa vielä nelisen vuotta.

  Siekakönkään sillan yläpuolisella osuudella on runsaasti suvantovettä, missä pilkkiminen on sallittua Naruskajärvelle asti, joten kylmän reijän ympärille pääsee siellä halutessaan istuskelemaan. Pitää vain hiukan siirtyillä pohjoista kohti Kallelasta.

  Ukka

  VastaaPoista