perjantai 14. lokakuuta 2016

Laslakille hyvästit.

Vieläkö muistatte Laslakin? Lasolin mainospoika pissaili Tukikohan pihassa talvipakkasista piittaamatta yhden talven ajan. Asian ympärille kehittyi isohko julkisuus, kun Berner laittoi maailmanlaajuiseen levitykseen videon Naruskan pissapojasta. Ajankohtahan oli talvi 2014.Eilen Bernerin Keminmaalla asusteleva edustaja Seppo Pesonen haki Laslakin uusiin seikkailuihin ja uuteen sijoituspaikkaan. Kukkapurkkina nykyään palveleva betoniallas jää pihakukkavaasiksi Tukikohtaan. Laslakkihan päivysteli viime ajat pihapiirissä patsaana ilman pissakaarta lipputangon juurella.


Ehkäpä Laslakki päätyy museokalleudeksi, tiedä häntä.

Tukikohasta seommoro tähän.

2 kommenttia:

  1. Olin melkein unohtanut, että tuollainenkin hökötys, on siellä ollut, mutta muistihan se sitten virkistyi ja hyvin, on tehty Pissapoika-Video, eli kenen äänellä, kuuluukaan siinä selostus/esittely? Alempanaolevasta Porovideosta, ei nyt sellaisenaan, ole hyötyä, kun on ne silmäproteesit, mutta siihen, voisi laittaa ääniraidan, joka "näkökuvaa" tapahtumat, joka ääniraita, toimisi Movie Reading-Älypuhelinsovelluksella, jolle jo on tehty ääniraidat esim. Lastenleffaan Onnelin ja -Annelin talvi, mutta ei sanota, onko se talvi yhtä hieno, kuin Naruskan Talvi.

    VastaaPoista
  2. Enpäs tiedä selostajan nimeä. Varmaankin joku siitä isosta tuotantoryhmästä, joka täällä videoita oli kuvaamassa. Tekniset toteutukset näissä videohommissa ovat Ukalle täyttä hepreaa. Porovideoista voin sinulle kuitenkin kertoa, että niissä näkyy meille näkevillekin uusia asioita, kun poroerotusaitausta on kuvattu DJP kuvauskopterilla ilmasta niin, että porojen kulku keruuaitauksesta kirnuun ja edelleen lopulliseen aitaukseensa joko eloon tai teuraaksi, näkyy tosi selkeästi. Melkoinen palapeli on tuommoinen erotusaitaus, kun sen näkee ilmasta kuvattuna. Ukallahan on tuommoinen samanlainen kopteri, jota meillä Kalle lähinnä osaa käytellä. Nämä porovideot on kuvannut sama kaveri, joka keruuhelikopetriakin lentää, eli lentokokemusta on sekä ilmasta että maasta...Ukka

    VastaaPoista