tiistai 11. lokakuuta 2016

Poikametto tasapainoilee ja karhuja kaatuilee.

Mummelilla on vakiometso samoilla aareilla päivittäin, kun kansalaisopiston tekstiilityön opettaja matkailee työmatkaansa.

Metsot ovat Naruskalla enemmistönä kanalintupuolella, mikä olisi ihan hyvä juttu, jos kaikkia lajeja olisi runsaasti. Vaan kun näyttää ja onkin asia niin, että teeret ovan vähissä, riekot ovat vielä vähempänä, ja pyyt ehkä kaikkein vähimpinä. Hyvää on siis vain se asia, että metson pesintä näyttäisi jollain tapaa onnistuneen.

Karhuja on itäisellä poronhoitoalueella ilmeisen runsaasti, koska vain seitsemän kaatolupaa kannanhoidollisessa metsästyksessä on enää käyttämättä. Sallassa kaadettujen karhujen määrä ei ihan tarkasti tiedossani tällä hetkellä ole, mutta kaukana kymmenestä ei oltane. Viimeisinkin uutisoitu karhu oli kaatunut kuluneen viikonlopun aikana Sallassa. Paikkaa ei tarkemmin radion paikallisuutisissa kerrottu.

Karhut eivät vielä ilmeisesti ole laittautuneet talviunille. Lumi ei näillä korkeuksilla ole maassa vielä käväissyt, eli ollaan menossa kohti keskimääräistä ajankohtaa myöhemmäksi sen suhteen Lapin ainakin eteläosissa.

Tämän päivän luontokuvassa metso teikkailee ohuella puunrungolla. Toivottavasti se saa jäädä talven viettoon Naruskalle...


Tukikohasta tähän ilmoituksin, että illalla ei järjestelmä antanut metton kuvaa ladata...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti