lauantai 18. huhtikuuta 2015

Valtijolla Tukikohtijen tappolinja?

Täsä ei meinaa keritä eelisestä kirjeestä mustekkuivaan, kuppittää jo seuraavaa aanelosta tukkija konheeseen. Net onnäimmä valtijon puolela oikeen kunnola alakanneet savustelleen ihimiset täältä kairoista helevetinkuusee.

Ukkaa on alakanu oikeesti suivauttaan  nuo kiinteistöverot, joita syyvetään isompina ja isompina nin, että postiloota on tukosa.

Eikä niihinnäytä tehhoovan, vaikka kuin kirjottaa enkelinkielijjakirjaimi, että ei täälä vanahoisa kansakouluisa nin hyvvää ja kaunista tää elämä oo, että joka vuos pittää torpasta kiinteistöverroo tuplaamaa mennä. Mutta nivvaan hilijaa tapahtuu.

Eikä täsä voi syytellä kotipitäjää. Net on kyllä nostellu rosenttisa kans aika korkijalle tasole, mutta net rosentit ei haittois, jos valtijo ei keksis vanhoile kohteile uutta verotettavata, vaikkei täsäkää tontila loppuu kuuteenkymmenneeviiteevvuotee oo tapahtunnu mutta ko torpavvanahenemista ja pihapuijjellahhoomista.

Viimesimäsä kirjeesä verottaja löi Ukkaa melekeen ninko halola päähä. Net kirjottit ihampuhasta potaskata Ukan talon kellarista. Siellon heijän arviosa mukkaa tälä hetkellä uimahalli ja autotalli. Vai tarkottasko net parkkitalova, kunne nyton niimmuotija rakentaa piiloo maa alle. Kuiten net löit suoraa laskukonneesee nuo kellarinelijöt, rapijat kaheksankytäviis.

Oisit ensikkyselleet, joko sielä pääsee uimaa kessäätalavija isosa altaasa. Ja mimmone on se lämpöne autotalli. Kunei sielo kumpaakaa. Eikä taija enne eurojäkpottija tullakkaa. Jos sittekää.

Net väitti kuiten siliminkirkkahi, että tästä etijäppäi kellarisa on semmoset nelijöt, että vero nousahtaa kolomattasattaa eerova. Tämon se viimosin kotkotus, mitä tää viimesihhallitus on ilimeisesti saanu päätettyvä, vaikka net väittit vasta raatijosa, ettei net oo päättänny nelijäänvvuotee mistää. Onne päättänny ainaki, jos Ukka veropaperiloitaan lukkee. Ja muuten lukkee.

Eellinen kirjehän oli siitä, kunne alako verottaan tonttimaaks Tukikohasta ykspilikkukuus hehtaarija, eli kansakoulunkäymättömile se tarkottaa, että tonttija on kuustoistatuhatta nelijötä. Ja elähämitä. Sitte net rokotti vielä talosta, kunne nosti kaikkijen talojen nelijöhinnat kait samale viivale. Iha sama, assuuko kummalapuolela kehäkolomosta vaa. Sieltä rapsahti Ukale joku satanellissää ja siitäkivvielä, että tän vanahan talon ikäalennusta ei ennää saa kumpikkurosentijjäläkii, vaikkos sata vuotta vanaha torppa.

Luuleeko nepperkele, että tämmönen sovajjäläkii olyppijavuona lauvasta talakoila pykätty kansakoulu muka paranee sitämukkaa, kukkellot käy ja vuojet vierii. Ei helevetti tunnu tojelta koko herrain aatosmaalima.

Anto net Ukale jo pikkusen siimaa yhestä urputuskirjeestä. Eihän tuon ratkasemissee mennyko rapija vuos. Sitoli esittelijä ja ratkasija päntiönnää senaikaa miettinny. Ja net totesit, että Ukan torppa soppii viijellekkituhannele nelijölle. Ninko ilimakuvastakkii hyö ite näkit. Se heivas verova vuojesa yhen satase, mutta talova net verottaa ninko enneki. Ja eikuulema muuks muutu ko valituksela korkijammale, mihillie.

Entijä, pitäskö tännää mennä käymää kirkola. Nehhä laitto sielä ennakkoäänestyksesä Ukan vaalilapu ja nimilapu sammaan kuoree. Sekkait pittä nyt käyvä aukasemasa ja lyyvä sitte se lippulappu silippurista läpi ja huomisee mennesä pittää katella uuvestaa vaikka joltai harjuhharjalta taivvarampäältä kauvemmas tulevaisuutee, kuka olis oikija ihimine puolustaan tämmösijä tukikohtija, jokka täsä itäjajanpinnasa ensmääsenä on tulilinjala, ku vaikka mettäpalo tuolta ijästä tänne levijää. Tai muu kouhotus.

Lopuks voi kertova, että laiton verottajale viimesessä kirjeesä muutamavvalokuva vakkuuveks, että ei vielä oo halakovajasa uimapaikkaa, kuneihä niitä halakoja oikeevvoi veesä lijotela viijenkymmene asteen talavipakkasesa enne uuninnakkaamista täälä jumalijen selkekijen takana.Eikhän tän tajuva verottajaki, että tää on viimestelemätöntä kellaritillaa, jokon sillä samala ryssäntiilipinnala ollujjo vuojesta 1952. Ja pyssyy samana ainakisiihe asti, ku Ukka naulaa lauvat akkunoihi ja ovvii. Eikä sielo vielä lähtijesäkää uimahallija, vaan tenavat saa kylypijä samasa muovipaljusa kuttähänki asti. Viimestellysä viijentoistanelijön saunasa.

Ja täsä niillejjoka vielä pääsee uurnile äänestelleen, nin kannatteisko kuunela ensivvaikka tää laulu, jokon tuoretta tavaraa näivvaalijenaattona ja vaalijevvälilläki:Tukikohasta tähä. Helepottikhan se kusai purkautuva tänne...

1 kommentti:

  1. Onpas, että oikein uima-allas kellarissa ja -lämmin autotalli, joista kylläkin on viimeksimainitussa päätä ja -häntää, kun taas ekassa ei, mutta sehän oli sitä 60/70-luvun muotia, että se allas piti olla, eli sinäänsä kumma, etteivät sitä silloin Kansakoulun/Ala-asteen aikana, sitä sinne rakentaneet silloisten Koululaisten iloksi vaikkapa liikuntatunnin jälkeen. Nojoo, olisipahan uima-allas, saanut aikaan laajennusta äänitehostemaailmaan, eli kylmäkoneen/öljypolttimen kilpailukumppanina, olisi saanut kuulla uima-altaan kiertopumpun ääntä. Silti, suorastaan hävytöntä valehtelua Valtiolta, eli toivotaan, että tuleva Hallitus, olisi hieman fiksumpi. Enpähän ensin tunnistanut Perkoilaa tuossa laulussa, mutta Perkoilahan se siinä ammattitaidollaan ja onhan Herra säveltänyt/sanoittanut mitä vain niin Aikuisille, kuin Lapsukaisillekin. Kaikesta huolimatta tsemppiä ja keväänjatkoa Tukikohtaan!

    VastaaPoista