sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Mettätuhoja Tukikohasa.

Ukka tunti ittesä iha mettäpatruunaks, kuppotkurilla kiertelin ommaa tonttija kertaallee ympäri. Olis kait sen kiertäny muutamasa minnuutisa, mutta ko piti pysähtyvä melekeen kaikkijen katkkenneijjen puijen ja isojen oksijen kohalla kameraa räpläämään, nin saihan tuohon kulumaan aamusta yhen tunteroisen. Liikuntata siinei paljoo tullu, mutta sieloli ihammukava kuunnela lintuillauluva. Ja pyyparitsaki näyttäyty, muttei net viheltäny. Tai en ainakaa kuullu.

Seurakunnan tontinpuoleisen kuluman jätin käymäti, kunnet on sielä vähä tarkkoja siitä, ettei pakanat aluveella kule pyhhäämaata tallomasa. Konttuurin akkunasta kuiten nään, että muutama petäjä on silläki suunnalla ottannu ja katkennu talaven aikana Tukikohan puolelta. Täytyy hakia net kesämmälä pois sitteku näkkee pyykit maasa.

Melekeen kantas hanki pelekkää jalakamistäki, mutta on se tuo potkuri levveillä jalaksila hyvä menopeli. Ainuva haitta siinon se, että sais olla issointa kokua tämmöselle satakilosele. Vähälliijan kumarasa joutuu tämmönen pitkä ja komija olleen, eli hiukka parempi ajoasento tarttis saaha. Tarttee enstalaveks hommata ittele issoimmammallin eslakone. Nethä oli josain rakennellu potkuriisa konevoimanki, mutta Ukka ei halva muutellikkuvvaa ku kursulaise leipämotorila. Hanki vaa suhisee. Ja pienijä ähkäsyjä kuuluu.
Melekeen enitehharmittaa nuitten kolomen sempramännyn oksijen katkeemiset. Niitä on tieten tykkylumi kurittannu vielä enempi ko luonnompuita, kunniisson isot ja tihheet neulastot, jotkon hyvät kerräämään lunta. Neton pihapuita, istuteltu varmaan joskus kaheksankytäluvu alakupuolela.

Näitä tämmösijä puuvahinkoja on näilä perillä aivahhelekutisti, ninko jossakin talavisemmasa jutusa jo kertoilinki. Mitä isompi mettänomistaja, nin sitä isommat tietevvahingot. Mutta nethän varmmanki nytte korvataa, kummeilon maalaisliittojohtone pomo vallankahvasa kiinne.

Tukikohasta tähä.

2 kommenttia:

 1. Pelottavan paljon on lunta vieläkin teillä siellä, ku kalaan pitäs tulla jo kuukauen kuluttua. Äkkiäpä se silti sulaa poieski.

  Tapaamisiin kk kuluttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolmetriä ja tiivistä nyt, kun se on pakkaantunu suojaseks muttei juuri ole sulanu. Saattaa kuukauven päästä olla joki tuluvasa, jos se vielä kovimpitkää pitelee näitä yöpakkasijaan...

   Poista