lauantai 11. huhtikuuta 2015

Tästä eivät kevätkelit kummene...

Olipa hieno aurinkopaistepäivä tänään Naruskalla. Aamusta sen jo konttorin akkunoista näki, että Naruskan solariumissa saa väriä pintaan, jos talven aikana on naama muuttunut kalpeaksi.

Eilinen lumisade koristi aamulla puiden oksia, kuten sääkameran aamupäivän kuva todistaa. Iltapäivällä puut jo varistivat auringonvalossa lämpimässä lumensa pois, mutta vajaan metrin hanget hohtivat kirkkaammin kuin aikoihin.

Muuan mökkiläinen oli eilissäpäivänä käynyt näyttämässä tuoreita karhunjälkivalokuvia, joita hän oli näppäillyt samoilta laduilta, joita hiidellessä jälkiä ei edellisenä päivänä vielä siellä ollut näkösällä. Nalle saattaa olla saanut vettä pesäänsä ja joutunut lähtemään liikenteeseen ennen aikojaan, koska lunta täällä on mittareissa vielä 80 senttiä. Eikä lumi näytä vielä olevan ainakaan nopeasti hupenemassa.

Pilkkiminen on näillä keleillä koko perheen viihdettä, kuten Rovaniemeltä täällä viikonloppua viettämässä oleva perhe kahdeksankuisen Siirin kanssa osoittaa. Silmät kun kunnolla suojaa, niin paisteessa tarkenevat niin pienemmät kuin isommatkin kalastajat.Harjukset eivät tänään yltäneet laillisiin mittoihin, vaan ne laskettiin avantoon kasvamaan. Onneksi oli Ukan valmistamaa hirvipaistikastiketta ja puikuloita, kun kalakeitto jäi saamatta. Aurinkoa ja siitä kimmonnutta hyvää mieltä sai ulkoilmassa tänään vähintäänkin riittävän annoksen.

Tukikohasta seuraavaa paistepäivää odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti