keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Suksi, suksi ei luista mihinkään, varsinkaan...

jos se on keskeltä poikki. Aivan alkutaipaleella eiliselle Haaga-Helian hiihtoporukalle tuli ongelmatilanne, kun muutaman ojan ylityksessä oli yhdeltä matkalaiselta katkennut suksi irtipoikki. Siteen alta katkennut suksi on tietenkin korjaamaton paikka. Selvä juttu on, että viikko yhden suksen varassa on liian pitkä aika olla muiden vedettävänä ahkiossa, joten eikun puhelinsoitto Tukikohtaan.

Sallan suksikaupasta ei metsäalan suksia tällä kertaa löytynyt, joten Ukka ajoi muutaman rajavartiomestari eeveepeen pihapiiriin ongelmaa ratkomaan. Ratkaisu löytyi noin sekunnissa, kun talon autotallin seinustalta siirtyi metsäsuksipari Lexuksen sisuksiin.

Tunteroinen vähän toista tästä, niin suksipari seisoi tienpalteessa pystyssä Tuntsalla. Pikku pussukassa suksien kanssa oli myös yksi Tukikohtaan unhoittunut otsalamppu. Ja inhimillisenä ihmisenä Ukka laittoi pussukkaan vielä pari tölkkiä Sandelsin urheilujuomaa sille kaksikolle, jonka tehtäväksi oli määrätty varasuksilähetyksen haku Nuoluskurun laidalla sijaitsevaan ensimmäiseen yöpymisleiriin iltapimiässä.

Tuntsan tie oli vielä loistavammassa kunnossa kuin aiemmin päivällä ryhmää maastoon vietäessä. Auraustraktori siipiauroineen ja linkoineen oli nimittäin juuri aurannut tien edestakaisin samalla sitä levittäen, joten tosi leuhkaa oli päästellä pirssillä kairaan.

Jos et koskaan ole Tuntsan erämaa-alueella keskellä talvea päässyt käymään, niin nyt kannattaa paikata aukko sivistyksessä, kun tie on auki. Taivasta myöten.Tukikohasta liikenneruuhkia odottelemisiin tähän.
2 kommenttia:

 1. Kauniit on vasaran tuotokset, mutta viälä kauniimpaa on tuo maisema Ukalla siellä kairan siimeksessä.
  Mitenkäs Ukka auraus on suoritettu? Pääseekö piimäkurulle jo makkarat grillaamaan?

  2.5kk tarttis vielä odotella jotta taas pääsisi tuntsan rauhaan, ja isoa taimenta etsimään.

  Täällä länsirannikolla kun jo pääsee jokeen ja koskia kahlailemaan.

  T: PORISTA

  VastaaPoista
 2. Terve! Ei pääse autolla Piimäkurun laavulle, mutta kelkanjälki näytti lähtevän tieuran päällä Tuntsantiestä pohjoista kohti. Tuntsan runkotie on aurattu Tuntsajoen alimman sillan yli ja edelleen Tuntsajokivartta vyöhykkeelle. Sillalta olen ajanut eteenpäin vain puolisen kilometriä, eli en tiedä, onko runkotiestä avattu pistoja metsäautoteille, jotka runkotiestä sulan maan aikana erkanevat.

  Iso apu Tuntsan tavoitettavuudessa on tämä tie, joka niin pitkäksi asumattomaksi korpitaipaleeksi on tosi hyvin aurattu. Nyt kannattaisi käyttää tilaisuutta hyväksi talviretkeen niidenkin, jotka eivät omista kelkkaa tai ole kyvykkäitä kymmeniä kilometrejä hiihtämään. Herraskaisesti vaan autolla...

  Ukka

  VastaaPoista