tiistai 24. maaliskuuta 2015

Rinkelikauppa käy Kurtilla.

Piti pitkästä aikaa kävästyvä päivämutkin Alakurtilla. Olihan tuota asijaaki sevverran, että maapuille jäteltii hakemus tuuttii, jos tullee lähettyvä kesälomareisule sinne Tuntsajojelle, ninko kolomen vuojen perinne on.

Matkala kiinnitty huomijo uutee opastetauluun Vuorikylärristeyksesä. Merkki ilimeisesti tarkottellee suunnilleen sammaa kun tällä puolela on tuo Värrijön luonnonpuisto, jokon kielllettyvä aluvetta kaikile.


Taitaa kuiten olla nin, että Kutsale ei ennään tartte kalalle mennä. Onneks pääs takavuosina sen näkkeen ja kokkeen.

Kurtila piti tieten käyvvä rinkelijä ja korppuja ostelemasa paikallisesta valintakaupasta. Oli kait sielä muutaki ostettavvaa, mutta ku ei saa kotijo tuuva sijanpäitä eikä juustoja, eikä etes kanankevennyksijä, nin piti tyytyvä korppuloihi. Semmosija korppuja rinkelijä kannattes naapurista tehhä vientituotteeks asti. Ukka ainaki ostelis net täältä lähikaupasta, vaan eihän tuo kauppa kaukana ole Kurtillakaa.

Viimo viikola raatailit raatiosa, että sileolis isollaiset sotilastelskeet menneillää Kurtila. Enempi olit sielä purkupuolehhommat menneillää, mitä nyt pikakierroksela kerkes näkkeen. Niija olit net laittanneet muutamalle kasarmitalole uuvet vesikatot ja akkunatki ja oli sinne vejelty uusija ulukovuorauksija niihen entuste harmaijje laatutiilijen pääle. Hyvinkait net pari isova talova sopi sinne uuvemmanpuolen sotakyllään, jota sinne suomipoijjaat ja vironpoijjaat sakemannijen rahoila pystytti parikytäkö vuotta siiton.

Eipä tuo isommi ollu Kurtti viime vuojen kesästä naamaasa pessy, eikäpä sielä ainakaa lauvantaina isompija väjentunkuja ollu.

Korput ja rinkulat tulit Naruskale. Ja net on kohta pisteltyjjo naamaanki, nin ovat harossija...Tukikohasta puuluppaa oottelemisii tähä.

2 kommenttia:

  1. Onko Kutsan alueelle pääsy kielletty nykyään? Hyvät muistot on jäänyt Kutsasta, vaikka ikävyyksiäkin oli sillä reissulla.

    VastaaPoista
  2. Näin sen ymmärsin Kurtin tuttujen kertomana. Eikäpä tuonne suunnalle tietenkään haluta mennä senkään takia, että saattavat taas aloitella niitä hävittäjäpommituksia Vuorikylään menevän tien maastoissa, kuten oli tässä muutamana kesänä...

    VastaaPoista