sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kamera kierteli taas Tukikohan taivaalla.

Eilissä ehtoolla piti pikkuväen vaatimuksesta käväistä hämärissä lennättämässä Tukikohtaan hankittua isojen poikien lelua, jota Kasperi kasasi ja päivitti pitkän päivän. Loimu seurasi aamusta iltaan operaatiota ja pikkupojaksi odotteli aika rauhallisesti, että koelento vielä nähtäisiin.

Odotus viimein palkittiinkin, kun kaikki gps- ja ohjelmistopäivitykset ja kamera-asennukset viimein oli saatu onnistumaan. Monimutkainen juttu Ukkatumpelonkin sivusta seuraamana, eikä ensilentonäytös ilman aika runsasta tietokonetietämystä olisi päivässä onnistunutkaan.

Tässä on ensilento kuitenkin maasta kuvattuna. Laitteelle on suunnitteilla erilaista hyötykäyttöä, josta myöhemmin ehkä lisää, kun harjoitus pikkuhiljaa toivottavasti tekee mestarin. Kolmelta ensilennolta tuli kuitenkin rohkaisevaa palautetta jatkoa ajatellen, kun laite palasi turvallisesti lähtöpaikkaansa.Kameragimbaalin asentaminen oli tarkkaa näpertelyä pienenpienten ruuvien ja nippeleiden asennuksineen, mutta tarkoilla silmillä ruuvit löysivät ilmeisen oikeille paikoilleen. Keittiön honkapöytä palveli useampaan otteeseen kopteriasennuspaikkana.


Tukikohasta harjoittelemisiin ja taas harjoitelemisiin tähän.

4 kommenttia:

 1. Komiat on vehkeet ukalla siällä. Tuon avulla ku me etelän vetelät ruppeemme näkemään sitten naruskaa ja tuntsaa uusin silmin?

  Missäs hintahaarukassa UKka nuo vasaran puukot liikkuvat? Noita tuotoksia kun on saanut täällä kuolata, niin tuollaisen haluaisi omallekin vyötärölle roikkumaan. 2kk ja taas olemme siellä.

  VastaaPoista
 2. Terve! Puukkojen hinnat hiukan vaihtelevat mallista ja erikoisuuksista riippuen. Halvimmillaan liikutaan 80:n €uron paikkeilla ja ylärajoilla liikutaan muutama kymppi satasen päälle. On tainnut Ukka omasta isosta puukostaan pulittaa lähemmäs parisataa, mutta aina on rahalle vastine tullut.

  Eikä tule ensimmäisessä kadunkulmassa vastaan samanlaisia. Eikä vielä toisessakaan...

  Kameralla on tarkoitus välittää eri luonto- ja aktiviteettimahdollisuuksia Naruskalta niille, joiden matkakohteena Naruska ei vielä ole ollut. Kasperi on asiaan sen verran innostunut, että jälkiä alkaa syntymään, kunhan asioissa edetään...

  VastaaPoista
 3. Harjoitus tekee tosissaan mestarin ja jos vielä sokea, pystyisi tuota ajamaan puhetuen avulla niin mikä ettei, kuvaamisesta puhumattakaan! Hyvää Pääsiäisen Odotusta ja -Pääsiäistä naruskalle!

  VastaaPoista
 4. Selvä homma. Kasperin kuvia oottelemisiin. Ja 30.5-13.6.2015 väliseksi ajaksi saavumme taas sinne naruskan ja tuntsan maisemiin , että jos vaikka ommaa puukkotilausta jättäs vasaralle? Vai tiiätkö Ukka sattuuko hänellä olemaan mitään valmiita myyntikappaleita?

  VastaaPoista