sunnuntai 31. elokuuta 2014

Paine alahalla, paine korkijalla...

Painetta tarttis olla. Eri paikoisa. Eilissä ehtoolla alako ropleemit, ku Ukan saunasa käyvesä ei suihku pysyny päälä. Se tarkotti sitä, että Naruskavvesiossuuskunnan putkesa on häikkä. Tälle aamuva tilanne oli eelleen heikommasa jamasa, joten piti hiukallähtee asijasa soittelemmaan. Ja tutkimaanki.

Onnimittäin hankalampi juttu, jos astijanpesukonheita ja muita vermeitä ei pysty käytteleen, ku on tuota tiskattavvaa tievosa enempi ja vähempi vielä kolomevviiko aijjan.

Vesiossuuskunnan pumppuihimiset oli yks sielä ja toinen täälä, mutta Naruskalla ei juuri kukhan. Pulukkaviijan korjuukaksikko selevitti, että jostakin päin valluu vettä ohitte viitisentoista kuutijota tunnisa, eli ei iha pikkumäärä.

Ukkaki joutu Mummelisa kansa keskeyttään halakohommelit, ku piti lähtijä torppa torpalta hiukkase katteleen, kennen talo on muuttunu akvaarijoks. Semmonenki nimittäi on mahollista, ku vesijohtova mennee tyhjilläänki olevii torppiin.

Jopa se löyty yhen tyhjillää olevan talon pihalta kaivo, josta vettä purki maihin niimmaan perusteellisesti. Ei onneks talloon sisälle, vaan pihakaivon laitoin ylitte. Maaha ja jokkeen.

Ei auttannu muuta kuin ruuvata talohanikat kiinni ja hällyyttää talon muuvala asuvat omistajat tutkimmaan, mistä ropuista on putket irronnu.

Nyt pysy suihkuhanikat päälä ehtoosaunasa Tukikohasa, jote ensyön saattaa taas nukkuva rauhallisemmimmieli. Ja ootella huomista staineriryhmää. Hesalaista pukkaa kuulema. Kakskytäviis suuta ruokittavaks. Ja lautasija tiskattavaks.

Tukikohasta seuraavaa hallayötä outtelemmisii tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti