sunnuntai 17. elokuuta 2014

Halottavvaa ois tyrkyllä.

Se taas Ukan motorisaha parku takapihala parina päivänä. Ja olis tieten halakomakonneelle töitä, ku olis joku niitä sinne työntelemäsä. Noh, kaippa se tullee jostaki hyvä haltija taas ja palastellee net Ukale valamiiks. Kattilasa net palais kyllä pyörijänäki, mutta eivä riettaat sovi lunkasta.

Nii ei sitä sahhaa Ukka paruttanu. Kasperi se oli. Ja naisväki haki kaheksan ämpärijä mustikkaa hallan alta poies. Nyssaattaa olla sitä laatuva tältä vuojelta riittämii.

Tarttee nuista närepölökyistä otella varmaanki joku lintupönttöaihijo. Ei pikkulinnuile, vaan telekile.


No ei se Ukka ihan koko päivää vetelehtinny. Oikasin kylläki, mutten itteeni, vaan lipputankova. Nysse taitaa seisoo suoremmasa kuin ikunakuunapäivänä tällä kartanolla asuvesa. Kovvaa oli joku rietas sitä autollaa pukannu, että se toistametrin petonijalaka tuosa savimaasa sai semmoset kallistukset aikaan.


Tarttee ostaa tankoovvielä uutukaine naru. Ja nuppi. Sitten tarttee vielä tutkaila, kestääkö se lippuva liehumaan. Jalaka ninki, mutta tanko itessää.

Niija vielä seki, että Ukka siivos imurilla ainaski kolome tuntija mustikoita. Kaheksa ämpärijä. Ei mikkää tillintallihhomma vanahale miehele.

Tukikohasta Kemimmaan keikkaa suunittelemisii tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti