lauantai 2. elokuuta 2014

Kesät nairaan ja kalastellaan ja vaikka melotaan.

Kaikenkarvaisia sananlaskuja vilisee eri puolilla Suomea. Tuohon otsikkoon on lisätty melonta, joka ei kaikille ihan tuttu laji ole. Ei myöskään meillä vieraina viikonpäivät viettäneille kahdelle nuorelle sveitsiläiselle.

Melontaa voisi pitää yhtenä ensteksi mukavimpana hommana, mitä housut jalassa tekemään pystyy. Siltä tunnelmat kuuluivat ja näyttivät, kun sveitsiläiset ensimmäistä kertaa elämässään istahtivat intiaanimalliseen kanoottiin.

Ukan pikakurssin jälkeen parivaljakko lähti kymmenen kilometrin melontaretkelle Haltin mutkasta Naruskan kylän koskiosuuden ensimmäisen kosken niskalle asti, eli melottavaa tulee sopiva ensipäiväannos. Pätkä on suvantoa ja hitaasti virtaavia nivoja, eli aloittelijoillekin sopivia.

Nuoripari halusi lisähaastetta reissuunsa ottamalla matkaan virvelin ja kanootin perässä vedettävän punaisen puukalan, jonka kanssa on vaarassa joutua tasapainoilemaan vaikkapa taimenen kanssa, kun uistattelumatkaa vaihtelevalla vauhdilla on tuonkin verran.

Viiden minuutin ohjauksen jälkeen alkoi melontatahti löytymään. Oppivaisia keskieurooppalaisia.

Tukikohasta kalansaalista oottelemisiin tähän.

1 kommentti:

  1. Sananlasku kuuluu, että "Kun Tikanpoika koivupuuta hakkaa, silloin miekkosten päässä kovin klikkaa" ja tämä, näki päivänvalonsa perjantaina 30.1.2004 muutamalla keskustelualueella eräässä verkossa. Sananlasku, tuotti senverran suurta menestystä, että minut ylennettiin kyseisen verkon, eli Postirobotin Uudeksi Päävalvojaksi ja Ylennys, suoritettiin maanantaina 2.2.2004 kello 13.50, laittamalla voimaan kuukauden pituinen Kirjoituskielto, kun kerran viestit, joiden joukossa sananlaskukin oli, sisälsi mm henkilökohtaisuuksia ja oltiin rikottu hyviä tapoja vastaan. Kirjoitinpa Valvojille, ett kiitos vaivannäöstänne ja muistutin tutkimuksesta, jota tein, että talvi, tuntuu olevan Valvontakokousten tehokkainta sesonkiaikaa, kun taas syksyllä, oli kestänyt vajaa viikko, ennen, kuin haluttiin Selvityspyyntö ihmeviesteistä ja kerrottiin kyllä, että Valvontakokous pidetään vielä siitäkin viikkoa myöhemmin. Jos Sveitsiläiset vielä ovat siellä, voisivatko he kääntää ko sananlaskun omalle kielelleen, eli toistan, että "Kun tikanpoika koivupuuta hakkaa, silloin miekkosten päässä kovin klikkaa!"

    VastaaPoista