torstai 21. elokuuta 2014

Tukikohassa taisteluvalamius.

Mettän keskelä ku sitä asustaa, nin aina saa erilaisten elukoijen kans olla tekemisisä. Välliin on mukavaa katottavvaa, mutta välliin on sitte erimielisyyvet luontokappaleijen kans. Millon porojen, millon myyrien, millon sääskien ja nii eelleen.

Tännään oli Ukka törmäyskurssila ampiaisten kans. Piti takapihalla väännelä muutamia putkihommija, ku piti vaihtaa vessanpönttö tuone alakertaveskiin. Ampijaiset ei Ukasta tykänny yhtään, vaan net kattovat Ukan ilimeisesti häirittevän niitten pesätouhuja. Lentorata näky johtavan talovvintille keittijön akkunan yläpuolelta. Ja liikennettä nii helevetisti.

Huono juttu. Ampijaisille meinaan. Takapihala pittää nimittäin tulevana lauvantaina ja pyhänä pystyvä tekkeen halakohommija, ku Kasperi tullee apulaiseks. Tarttis saaha takapihan katkotut pölökyt syyssatteilta piiloon katokseen.

Tarttee ettiä poijjaalle huomiseks samat ampiajistuhokamppeet, joita se kerra jokuvuos site käytti, ku haki yläpohjasta kolomen jalakapallon kokosen ampijaispesän, joka laitettii täältä oikeen yliopistolle asti tutkittavaks.

Ukka ei vihtiny lähtee esikatteluja yläpohojaan tekeen. Sieltä jos joutuu kipikapia alas tulleen, nin vanaha mies ei ehkä näje ensimmäistä vanhuuseläkepäivääsä, joka ei hiijenkaukana taija olla.

Ampijaisista tarttis päästä erroon muutonki lähisinä aikona. Alakaa nimittäi ens viikosta etiäppäi neljävviiko leirikoulusessijot. Olis koulukkaila ja opettajillaki kivempi teikkailla kartanola, jos ampijaiset ei olis koko aikaa kimpusa.

Tätä pessää tutkitaan kait Oulussa vieläki...

Tukikohasta Kemimmaan mustaviinimarjoja vanilijarahkan kans maistelemisii tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti