lauantai 16. elokuuta 2014

Pieni lampi antoi ahventa.

Mummeli, Venla ja Kasperi käväisivät ilta-auringon laskua ihailemassa muutamalla pikku lammella Sätsin suunnilla. Kukaan heistä ei tällä lammella aiemmin ollut käynyt. Ukka sen sijaan muutama vuosi sitten kokeili pilkillä talvikalastusta tällä samalla lammella, mutta silloin ahven ei ollut syönnillään. Tieto kuitenkin oli, että kalaa tässäkin pikkuvedessä on.

Kaunishan tämmöinen vain hehtaarin tai parin kokoinen lampi soisine rantoineen on. Ja nyt olivat ahvenetkin Tukikohdan takapihan pellon savimadoille hörnöllään niin, että huomenna savustuspönttö saa jalostaa saaliin evääksi. Nam.

Pientä vaihtelua moottorisahan pärinään ja mustikkareissuun tuli parituntisen reissun aikana. Ja kaikki kolme saivat saalista siis. Sopivan häreviä ahvenoita.Tukikohasta hallayötä oottelemisiin tähän.

2 kommenttia:

  1. ....kaunista on ...kerrohan Ukka milloinka puolukat kypsyy tiedetään Hannun kanssa tulla oikiaan aikaan Naruskalle :)

    VastaaPoista
  2. Naruskan korkeudella puolukat alkavat pikkuhiljaa punertua aukeimmilla paikoilla. Mummelin arvio on, että ne olisivat kypsiä samoihin aikoihin kuin paras ruskakin täällä on, eli 10.9. kello 14. Tuon tarkempaa ajankohtaa en tällä hetkellä pysty määrittämään.

    Tuntsan puolukat ovat jälkijunassa Naruskaan nähden noin viikon, ehkä kaksi.

    VastaaPoista