perjantai 7. maaliskuuta 2014

Vuoden 2014 retkikohde on Karhunkierros.

Karhunkierros Sallan ja Kuusamon rajalla on valittu vuoden 2014 retkikohteeksi. Onnittelut siitä, uutinen aiheesta löytyy Ylen sivustolta

Vuoden retkikohde -linkistä.

Karhunkierroksen suosiolla on toinenkin puolensa, josta vaellusta harrastavilta luonnon ystäviltä silloin ja varsinkin tällöin kuullaan Naruskalla kommentteja, jotka eivät aivan laitalukien ole plusmerkkisiä.

Miinusmerkkinen palaute tulee lähinnä siitä, että Karhunkierroksen vaeltajat toistuvasti moittivat sitä, että reitillä ei tahdo löytää omaa rauhaa. Vastaan siellä tulee jatkuvasti kulkijoita, joiden kanssa joutuu kohteliaasti vaihtamaan aina jonkun sanan. Pysähdyksiä tulee sesonkiaikoina varsin taajaan.

Tukikohdan väellä onkin tiedossa lukuisia vaeltajia, jotka ovat vaihtaneet Karhunkierroksen muuhun vaelluskohteeseen edellä kerrotusta syystä johtuen. Monet ovatkin löytäneet Naruskan, Tuntsan ja Tulppion maisemista mieluisan vaihtoehdon Karhunkierokselle, jota heistä monet ovat kulkeneet vuosien ajan.

Hyvä, että on olemassa monenlaisia vaihtoehtoja, koska ihmisiäkin on olemassa erilaisin odotuksin. Joku haluaa vaeltaa viikon näkemättä lajitoveriaan. Joku taas saattaa tuntea olonsa turvalliseksi, kun tapaa saman alan harrastajia taajaankin.

Erämaaluontoon asiallisesti merkityt reitit virallisine taukopaikkoineen ja hienoine maisemineen ovat vaeltajien kasvavassa suosiossa, joten niiden ylläpitäminen on meidän kaikkien veronmaksajien etu.

Pimiäkuru, Naruska.
Tukikohasta seuraavia retkikohdekilpailuja oottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti