lauantai 8. maaliskuuta 2014

Laslakin pissikaarelle tuulisuojaa.

Täällä Tukikohan räntärämpsyssä paitti satelee vettä, myös tuuleksii nimmaanperusteellisesti. Ens yökshän tuo lupas jo kolomattakymmentä metrijä sekunnissa. Viime yön aikana Laslakki joutu lorotteleen lievään sivuvastaseen tuuleen, joten lorot lenteli puuskissa päälärin ulukopuolelle.

Lasolihan ei sinällään nin kovin vaarallista ainetta ole maahan lentelemään, maantiellehän sitä lennätellään autoillessaki. Täälä tarttee kuiten kehitellä jippoja, ettei loro lentele mihin sattuu.

Laslakille laiteltiin tulevia myrskytuulia varten lissää lorovartta. Onneks putkisto on läpinäkyvätä sorttija, kuten on tainnu tulla kerrottuva.

Ei luulis, että maaliskuun kaheksannen päivän seutuvilla Naruskalla tarttis taistella sulavien pihojen, puttoilevien kattolumien ja myrskytuulijen kanssa, kun normitalaveen kuuluu pakkaset.

Tarttee vielä käyvä oikasemassa petonipääläriä, joka meinaa alakaa kallistelemaan lumien sullaissa sen alta. Alunpittäinhän se pääläri asenneltiin rikulleen suoraan ihavvatupassin kans, mutta lumen sulamiset ei näytä vaaterissa tapahtuvan. Ukan lumimittari muuton näyttää nyt kuuskytäkaheksan senttijä. Ja alaspäin tällä kelillä mennään.


Lorotuksen kanssa niinki pärjäillää, mutta nuitten taustajääpalojen kanssa täsä ei voi muuta kuin käjet suorasa kattua, miten luonto kurittaa jääveistelytevosta.

Tukikohasta lyhytlahkeisia ettimisiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti