sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Lammaslauman kaksoisvoltti taaksepäin kerien.

Kovanlaiset naistenpäivänkemut olit eilissä ehtoolla. Tuulituulonen reuhasi kakskytäkaksmetrijä sekunnissa puuskissa. Kuuli sen jo Tukikohan peltikaton kolinasta, että saattaa lennättää huonosti kiinnitettyä irtainta omaisuutta johonkimpäin.

Ukka meni hiukka varppeillaan aamulla kartanokierrokselle. Ei luulis, että tarttee semmostaki ääneen ruveta kyseleen, että onks kukkaan nähny mun kuivalihahäkkijä. Se ei ollu alakuunkaan niilä sijoilla, mihin se asemoitiin joku viikko sitte.

Löyty se sentää halakokatoksen katteitten päältä, vaikka jos toiseen suuntaan olis samallaisen kaksosvoltin teheny, nin olis löytyny maasta. Ja pahimassa tappauksessa Ukan pirssin päältä, joka sekin seisoskeli hiukan poikkeuspaikasa takapihala.

Ukka piti lampaanpumpuille kevyet kenttäsulukeiset ja laitteli net uuvelleen ruotuun. Samala tuli hiukan tunnusteltuva, ettei net taijakkaa olla menny vit...eikun pilhaan, ninko vaihteeks Lapinraatiosa joku aslakki männä viikolla eppäili. On se tokkiisa käyny Ukallaki mielesä, että kuihan nuille oikeen käy, ku ainon lussalla kelit ja ilimat kosteena kussaunasa.

Sevverran mitä nuita lihoja ortnunkiillaittaissa tuli käpehityyvä, nin nethän olit ihan oikeentuntusija. Sitävaille, ettei verenpainetautine jo alakanu kekluva vyöltä tappaileen ja maisteleen. Malton kuiten mielen, enkä maistele ennenko lammasvarmarit itte tullee tänne lähisaikona lommaileen.

Tarttee varmaan vielä vuntsija, pitäskö tuo alumiinikattone häkki juntata tuoho halakokatoksee kiinne, ettei lihat seuraavilla tuulilla lähe puuttinille.

Tukikohasta seuraavia tuuleksimisija oottelemisiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti