tiistai 7. toukokuuta 2013

Steinerit tulee, onkoTukikohta valmis...

Tässä vaiheessa voivat kanalintujen metsästäjät merkata kalentereihinsa sellaisen tosiasian, että Tukikohdan peltikaton alle ei pääse kymmeneen päivään metsästyksen aloituksesta, jos se tapahtuu 10.9.2013.

Helsingin Steinerkoulu on varannut käyttöönsä koko Tukikohdan kaikkine tiloineen syyskuun kolmeksi ensimmäiseksi viikoksi. Viimeinen ryhmä irtaantuu näillä näkymin lauantaina 21.9.2013. Sen jälkeen petipaikat voidaan luovuttaa metsästäjille ja vaikkapa ruskaretkeläisille.

Mummelille ja Ukalle tämä koululaisten tulo on tuttua touhua kymmenkunnan vuoden ajalta. Tukikohta on petivarustuksensa osalta tähän asti muistuttanut enemmän metsäkämppää vanhoine metsurisänkyineen. Nyt talon luonne muuttuu enemmän puolisotilaalliseen suuntaan, kun Ukka saa peruskorjattua  tusinan sotilassänkyjä, joita tuli ostettua joku viikko sitten. Sotilassänkyjen myötä otetaan Tukikohdassa enenevässä määrin käyttöön myös ainakin puolisotilaallinen perusjärjestys. Eli ihan niinkuin kasarmeissa. Uskokoon ken uskoo.

Syksy se painaa päälle, kuten huomaatte. Naruskan talvi loppui ainakin epävirallisesti eilen, kun myrskytuuli kaatoi Ukan lumimittaritelineen. Lumensyvyydeksi on ilmoitettu nolla, vaikka metsissä vielä lunta näkyykin. Tuntsalla lunta on vielä puolireiteen, kuten muuan rajamme vartija pari päivää sitten asian ilmaisi.


Naruskan kevät ei juuri nyt niin kovin mieltä ylentävältä näytä. Toivottavasti tulevan viikonlopun aikana Mummeli ja Ukka näkisivät kesäisempää Suomea ja Viroa, kun suunnitteilla on villalankaostosretki Tallinnaan.

Muistutuksena syksyn väriloistosta tähän loppuun Tuntsan ruskaa. Vastapainoksi tuolle yllä olevalle kuvalle.


Tukikohasta matkalaukkuja pakkaamisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti