lauantai 6. heinäkuuta 2019

Tukikohasa uusi lintulaji puukiipijä. (2152)

Outo pienkokonen lintu sattu aamupalaporukan silimiin Tukikohan köökin akkunantakana. Onneks sattu paikala olleen sevverran lintutietämystä, että tunnistus tuli laakista. Mummeli ei kerinny näkeen, eikä tieten kuvvaamaankaan, kun heinäseivästä pitkin kiipeilly uus tuttava lennähti jo muuvale.

Nyton kamera keittijösä valamiina, josko tipi näyttäytyy. Ei se lintukirjan karttaimmukkaan ihan harvinainen täälä ole, mutta tavallisempi kuiten etellämmäsä.

Lainasin kuvvaa netistä siihenasti, kun saahaan livekuvvaa Mummelin kameralle, Toivottavasti, nin hänkissais bongattuva lajin.


Tukikohasta silimätarkkana tähän.

2 kommenttia:

  1. Onneks olkoon! Se on siis niin sukkela puuta kiertämään, tosi vaikea kuvattava, en ole edes yrittänyt. Minulla mökillä Päijät-Hämeen Sysmässä:-))

    VastaaPoista
  2. Meillä se kiipesi vanhaa harmaata heinäseivästä pitkin. Hoksasi kait hetimiten, että tässä ei ole eväspuu ja niinpä se pyrähti lentoon. Ihan veikeä lyhyt tapaaminen, eloisan oloinen tipihän se osoitti olevansa. Kunhan nyt pysyisi Tukikohan alueella...Nyt jo tiedetään pesänkin rakentaminen sille laudasta, kun sattui lintumies samaan kahveepöytään.

    Ukka Matinpoika

    VastaaPoista