torstai 4. heinäkuuta 2019

Lämpösumma 2019: 251°C (2151)

Meikämannekin höpöttellee omijaan, että enoo viittiny lämpösummaa alakaa tälle suvelle Naruskalta laskeen. Eihän sitä tartte ja kannatte monheen kertaan laskee, kun on yks huippusäämies Perttelisä, jonka järjestelmä laskee lämpösummat Ukka Matimpoijjankin kummaltakin asemalta, että heilahtaa.

Tuosta klikkasemalla pääsee Tukikohan EWN:n sääsivustolle. Sieltä kun mittaristokentän alapuolelta tarkkaan kattelee, nin näkkyy lämpösumma alavasemmalla.

Tukikohan lämpösummalukema on otsikossa. Kallelan vastaava lukema on 262 ja Ilmatieteellaitoksen Naruskan sääaseman lukema 245. Kiitokset tietoviestistä Sillanpääsääasemalle!

Muistaakhan kaikki, että ekat hillat on kypsät sillon, kun lämpösummasa on täyttynny 400. Vertailin tuosa Kittilän lukemaa, jota aikasempina vuosina olempitänny vertailulukemana, nin sielä mennäännyt noinlukemasa 340, eli Naruskaa hiukka eellä. Ninhän son ollu muinakivvuosina.

Kameran kans käväs ehtoolenkilä Mummeli taas tänhäänki. Ja kamera myös rallattaa tilanteesta. Hyvä kuva on enempiko tuhat sannaa...

Väliaikatieto hillasta, mustikasta ja puolukasta tämpäivän tilanteen mukhan löytyy alta. Kaikkija näyttäis olevan tuloillasa, josvaan ei luonto järjestele esmerkiks hallayötä. Sillon iso poimuri sääjumalala, josse nimpäättää...


Voimmelekeen varamasti arvata, että Taivassalosa ja muuvallaki kuvista päätellään kuola valuven, että hillasankompohojale saattaa muutakikkertyvä kuin käpyjä...

Mummeli pyys vielä kertoon semmosen hyvänki asijan, että jängät on litimärkijä, joten kuivuuvesta ei hillampuolesta tertte liijon peljätä. Jaettä saappaisa pittää olla pitkäävartta.

Tukikohasta hillakuumetta nostattelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti